DS Brands

DS Brands е български дистрибутор на брандове като Serenata, Koukou Roukou, Tottis, Violanta, Chrisanthidis, Orino и Реколта.

quotes Храни с доказано неповторим вкус

Предизвикателство

Пътищата ни с DS Brands се пресякоха през 2019 г., когато компанията вече беше дистрибутор на няколко марки храни, сред които Violanta, Serenata, Koukou Roukou и Реколта.

DS Brands имаше достатъчно постижения зад гърба си, но не успяваше да комуникира предимствата си със своите бъдещи и настоящи партньори както в България, така и в чужбина. Нуждаеше се от цялостен бранд, който да вдъхва доверие и да я позиционира като ефективен и желан дистрибутор на пазара на пакетирани храни.

Стратегия

Веднага след стратегическия уъркшоп, който проведохме с екипа на DS Brands, ни беше ясно, че трябва да се фокусираме върху изграждането на цялостен брандинг на компанията.

Заложихме на ново лого, подробен продуктов каталог с професионално заснемане на цялата продуктова гама, пълен пакет от печатни материали за търговския екип и разработката на корпоративен уебсайт.

Нашият подход

Лого и корпоративна идентичност

Лого и корпоративна идентичност

Логото на DS Brands комуникира идеята за многобройните начини, по които компанията свързват чуждестранните производители на храни с правилните търговци в България. Ето защо то почива на няколко малки визуални елемента, които комбинирани не само наподобяват път, но и изписват „DS“.

Цветовата палитра е съставена от топли и приветливи цветове, които са широко познати на пазара на храни и напитки и за които се смята, че провокират апетит.

Каталог и рекламни материали

Разбира се, сериозният дистрибутор няма как да работи успешно без да притежава необходимите за това търговски материали.

Изготвихме продуктов каталог за DS Brands, в който поставихме основен фокус върху специално заснетите продуктови снимки, които направихме за всеки един от дистрибутираните хранителни изделия.

В допълнение се уверихме, че всеки от 7-те бранда хранителни продукти на компанията разполага със самостоятелна продуктова брошура, която търговският екип да използва в своята работа.

Каталог и рекламни материали

Уебсайт

Уебсайтът на DS Brands запазва напълно визуалния облик на компанията. Той съдържа подробни описания и продуктови снимки за всеки бранд, който DS Brands дистрибутира на българския пазар. Създадохме уебсайта на два езика – български и английски, за да може всеки партньор в България и чужбина да получи информацията, от която се нуждае. В допълнение, продуктовият каталог е достъпен за сваляне в дигитален вариант.

Serenata: Видеа

За бранда Serenata създадохме 3 видеа, с които показахме, че всичко е възможно – стига да повярваш в него. И ако искаш да постигнеш своите мечти, винаги можеш да разчиташ на вафла Serenata, защото тя те зарежда с енергия, самочувствие и истинско вдъхновение.

 • Facebook video views: 86 000
 • YouTube video views: 54 000

Serenata: Социални мрежи

Всеки различава в себе си два свята – този отвън и този, който е в самия теб. Вафла Serenata те предизвиква да прескочиш отвъд своите ограничения и да покажеш твореца, мечтателя и двигателя в себе си.

За целта използваме цветни, свежи и красиви концепции в social media комуникацията на бранда. Визиите на нашето съдържание обединяват най-доброто и от външния, и от вътрешния свят на младите хора. Украсяваме реалните ситуации с нереални елементи, за да пресъздадем света така, както го мечтаят.

 • Среден месечен reach: 482 000
 • Среден engagement rate: 3%
 • Брой създадени постове за 12 месеца:
  200+ във Facebook и още 180 в Instagram

Violanta: Социални мрежи

Violanta е твоят хрупкав план за всяка ситуация. Това е единствената бисквитка в света с 45% истински черен шоколад, а съставките ѝ я правят подходяща за закуска, за почерпка или за малко угощение, когато си на път.

Онлайн комуникацията на Violanta се стреми да „раздроби“ ежедневието на всяка жена на трохички и да представи апетитните бисквитки като хрупкаво вдъхновение в контекста на всеки отделен миг в нейния ден.

 • Среден месечен reach: 360 000
 • Среден engagement rate: 3%
 • Брой създадени постове за 6 месеца:
  70+ във Facebook и още 40 в Instagram

 

 

 

 

 

Отзиви

Преди да изберем да работим с Limacon дори не предполагах колко нужен е системният маркетинг за нашата дейност. Днес виждам огромна промяна в това как хората възприемат компанията ни и лично аз чувствам пълна удовлетвореност, че постигнатото от нас може да бъде толкова професионално маркетирано и представено през различните комуникационни канали. Напълно се доверихме на Limacon и инвестирахме време и средства в цялостни маркетинг услуги. Това ни отличи от общата картина. А това е жизненоважно за успеха на бизнеса ни днес и в бъдеще.

Стефан Червенков

Собственик и управител