Minds Technologies

MINDS Technologies is a fast growing company, specialized in IT development and IT outsourcing services with offices in Bulgaria, Serbia, and Sweden. From start-ups to well established businesses, we help our clients to access only the best and most outstanding IT professionals in Europe. We build teams, who create the digital world of tomorrow.

quotes Defined by Diversity of MINDS

Предизвикателство

Minds Technologies притежава екип от изключителни IT професионалисти, които създават дигиталното бъдеще на редица световни компании, като комбинират своите изключителни умове и неповторими умения. И заедно изграждат решенията, които трансформират бизнеса и му позволяват да постига все по-добри резултати. Но тяхното богато многообразие оставаше някак скрито и ние трябваше не само да го изведем на преден план, но и да създадем нова бранд идентичност, която ясно да го комуникира.

Нашата стратегия

Още от първата си среща с Minds Technologies, осъзнахме, че за тях различията не означават ненужна сложност или проблем. Всъщност, за да предложат модерни и функционални IT решения на своите клиенти, екипът на Minds Technologies обединява своето многообразие от неповторими качества и изключителни умения.

Именно тяхното богатство от идеи и креативност е способно да трансформира бизнесите на световни компании. Така се роди слоганът – Defined by Diversity of MINDS, а новата корпоративна идентичност отразява идеята за силата на контрастите и способността им да работят като едно цяло.

Нашият подход

Лого и визуална идентичност

Лого и визуална идентичност

Логото акцентира върху водещата роля на изключителните умове в Minds Technologies. Неговата минималистичност е умишлена, тъй като решенията, които компанията предлага на своите клиенти, са семпли, но изключително въздействащи върху техните бизнес модели. Останалите елементи на логото внасят динамика и контраст, които са характерни за екипа на Minds Technologies.

Цветовата палитра на бранда почива на същите принципи и подкрепя тона, който логото задава в цялостната визуална комуникация.

Изработка на бранд материали

Освен печатните материали (папки, визитки, брандирана хартия), екипът ни изготви и презентационни ресурси, които да допълнят работата на търговските представители, като запазят визуалната консистентност на бранда. Успешно извършихме и вътрешното брандиране на офиса на Minds Technologies, като създадохме различни дизайни, съобразени с отделните офис зони и ролята им в работния процес на екипа.

Изработка на бранд материали

Бранд видео

Създаването на бранд видеото за Minds Technologies беше един от най-вдъхновяващите етапи от нашата съвместна работа. След като написахме подробен сценарий, заснехме всички необходими кадри в рамките на един снимачен ден. Обхванахме всички моменти в ежедневието на екипа – от непринудените разговори в офиса, през динамичните брейнсторминг сесии, до целенасочената работа по отделните проекти и срещите с клиенти. За финал дублирахме видеото на английски език, за да можем да достигаме пълноценно до целевата аудитория в чужбина.

Статии и социални мрежи

Направихме и първите стъпки в онлайн присъствието на Minds Technologies, като създадохме няколко онлайн статии, посветени на техните услуги. След това се заехме с изграждането на техните профили в социалните мрежи и създадохме съдържание за Facebook, LinkedIn и Instagram, чийто дизайн запази напълно елементите от новата визуална идентичност.

Уебсайт

При създаването на новия уебсайт на Minds Technologies заложихме на семпла концепция, която следва съвременните тенденции в уеб дизайна. Запазихме основните визуални елементи на бранда, като решихме да допълним цветовата палитра и да имплементираме семпли анимации, за да подобрим потребителското преживяване. Създадохме съдържание, което подробно комуникира услугите на компанията и разказва за някои от най-успешните проекти на Minds Technologies.