Хидростаб

Хидростаб ООД е директен вносител за българския пазар на компоненти и системи за водопровод и напояване. Портфолиото на компанията се състои от над 4000 артикула, разпределени в шест продуктови групи: Поливни системи, Маркучи, Градина, Вътрешен водопровод, Външен водопровод и Отопление.

quotes Подчини водата

Предизвикателството

Хидростаб имаше вече утвърдено търговско присъствие в България. Въпреки своята силна и богата гама от продукти, брандът не изпъкваше достатъчно сред останалите конкуренти. Компанията оперираше изцяло в рамките на вече фиксираните канали и търсеше начин да разшири микса от маркетинг и търговски инструменти. В допълнение Хидростаб се нуждаеше и от нов, значително по-функционален уебсайт, който да позволи на В2В партньорите да генерират своите заявки онлайн.

Стратегия

След първите си разговори с Хидростаб се заловихме с подробния анализ на компанията и нейния целеви пазар. Изградихме цялостна маркетинг и контент стратегия, чиято първа стъпка бе да поставим новото визуално начало, от което Хидростаб се нуждаеше.

Обновихме изцяло корпоративната идентичност, като я направихме по-модерна, по-хармонична и по-актуална за целевата аудитория. Ребрандингът стартира едновременно с появата на новия уебсайт на Хидростаб, който бе създаден с идеята да постигне точни e-commerce резултати.

Нашият подход

Корпоративна идентичност

Корпоративна идентичност

Логото и бранд идентичността е продукт на съвместната работа между IDIT Design Studio и Limacon. Деликатните вълни в логото символизират топографската карта на България. Цветовата палитра е изградена от основен син цвят, допълнен от още 7 цвята, които служат и за характерен маркер на всяка продуктова категория. Брандът разполага със собствени икони и поддържащи визуални елементи.

Каталог и рекламни материали

Каталогът на Хидростаб беше амбициозен проект, в който нашият дизайн екип вложи цялата си енергия и креативност. В рамките на 270 страници успяхме да визуализираме всеки от над 4000-те продукта на компанията.

Хидростаб разполага с пълния набор от печатни материали, сред които ролбанери и винили, продуктови брошури, фирмени папки и визитки, брандирана хартия и др.

Каталог и рекламни материали

Модерен уебсайт

Създадохме новия уебсайт на Хидростаб с идеята той да бъде водещ за компанията продажбен инструмент, който не само да им помогне в изпълнението на дългосрочните цели, но и да подобри обслужването към техните клиенти. Заложихме на модерен и минималистичен дизайн, който следва последните тенденции в уеб разработката. Не жертвахме неговата функционалност и дори имплементирахме начин, по който съществуващите клиенти да правят своите онлайн заявки, да следят своите поръчки и да наблюдават своите търговски отстъпки.

Освен че надгради бизнес модела на компанията, този продажбен канал помогна на Хидростаб да подобри своето продуктово портфолио и да оптимизира работата на търговския отдел.

Видеа и статии

Маркетинг стратегията на Хидростаб е изградена върху създаването на качествено онлайн съдържание, което отговаря на всички въпроси на потребителя и му помага самостоятелно да вземе решение за покупка.

Дигиталният маркетинг микс на Хидростаб съдържа силно присъствие в социалните мрежи, видео съдържание и статии. Всеки контент елемент запазва напълно визуалната идентичност и тона на бранда.

До момента Хидростаб има над 50 статии и близо 70 видеа.

 

Социални медии

За да информираме и ангажираме аудиторията на Хидростаб, публикуваме богато съдържание за социалните мрежи. За последните 2 години сме създали над 800 поста в разнообразни формати (продуктови постове, видеа, motion graphics и др.). Всички те са разпределени в няколко рубрики, които комуникират продуктите на Хидростаб, техните приложения и текущите промоционални оферти.

Заедно с това управляваме и рекламните бюджети на Хидростаб във Facebook и Google Ads, за да се уверим, че аудиторията им получава точното съдържание във всеки етап от потребителската пътека.

Събития

Всяка година организираме участието на Хидростаб в няколко търговски изложения, като за всяко от тях се уверяваме, че компанията ще разполага с перфектен дизайн на своя щанд и ще има пълната колекция от рекламни материали.

Хидростаб ни повери изцяло и организацията на своите тиймбилдинги и вътрешнофирмени обучения, чрез които поддържат фирмената култура, надграждат знанията и уменията на екипа си и засилват ангажираността и ефективността на своите служители.

 

Резултати

9%

9%

Engagement

1 280 000

1 280 000

Video Views

8

8

Return on Ad Spend

9%

от 2015 г.

Work Period

Отзиви

С идеите си, експертизата и нестихващия ентусиазъм екипът на Limacon се превърна в неразделна част от развитието на бизнеса ни. Днес мога убедено да заявя, че годините, в които сме заедно, са една абсолютно оправдана инвестиция. Това са едни изключителни професионалисти, с чиято помощ всяко едно бизнес начинание е обречено на пълен успех.

Георги Христов, Хидростаб ООД

Управител