Закуси с Антон Вълков. Груповите процеси имат голям скрит потенциал

Заксуи с мен - Антон Вълков

В слънчевата в прохладна утрин на 26 март в простанството на Лимакон се събраха все хубави хора – един неформален колектив от търсещи, създаващи и развиващи се. Гост ни беше Антон Вълков – предприемач и професионален фасилитатор, който вярва в силата на участието и потенциала на хората сами да намират най-добрите решения за тях.

КАК ДА ДОСТИГНЕМ ДО КОЛЕКТИВНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ЕКИПИТЕ?

Закуси с Антон ВълковСлед две прекрасни закуски от началото на годината, поставили на дневен ред темата за коучинг уменията за лидери и мениджъри, на тази закуска надградихме всичко, като обърнахме внимание към нещото изключително ключово за успеха на компаниите – екипите.

Денят започна още в 7:30 при нашите приятели от The Space, където част от нашите гости имаха възможността да се докоснат до „Танци за вътрешната сила“. След като се раздвижихме, се подкрепихме с чаша ароматно кафе и вкусни хапки, а Антон Вълков ни въведе плавно в темата на „закуската“!

СИНЕРГИЯ ИМА, КОГАТО ЕКИПЪТ СЪВМЕСТНО ПОСТИГА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО КОЙТО И ДА Е ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ПООТДЕЛНО.

Той започна с описание на модела хаос–ред–контрол и пространствата между тях, където се раждат креативността и лидерството. Ключов елемент в имплементирането на полезни практики е връзката между живата система /хората/ и механичната система.

Колективната интелигентност е един възобновяем ресурс, от който може да черпим идеи и вдъхновение, като това е необходимо да се случва непринудено. Именно личностите на ръководни позиции трябва да направят избор, да поддържат състояние на баланс в екипа си, съчетавайки го с лична мотивация към търсене на постоянна комуникация.

Закуси с Антон Вълков

АКО ИНДИВИДУАЛНИТЕ КАЧЕСТВА НЕ СА НА НЕОБХОДИМОТО НИВО, СИЛНИЯТ РЕЗУЛТАТ СТАВА ВЪЗМОЖЕН ОТ УМНОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ.

Изкоментирахме предизвикателството „хората от една компания да следват фирмената цел и да се припознаят в нея“, където е най-важно движението на индивидуалното към общото добро. Разгледахме и ролята на мениджърите като “домакини” на смислени срещи и групови процеси.

Наред с индивидуалната работа с хората в нашите екипи, въвличането и ангажирането на служителите в групови процеси има голям скрит потенциал. Изследвахме методите и подходите, които помагат за по-добро колективно планиране, взимане на решения и генериране на иновативни идеи за бизнеса.

Закуси с Антон Вълков
Благодарим на Антон за участието в мартенската ни закуска. Не пропускайте и срещата ни през април, когато отново ще имаме интересен гост. Кой ще бъде той и кога ще е събитието, ще обявим скоро. За да не пропуснете обаче нищо от нас, следете нашия сайт, както и новостите, които публикуваме в социалните мрежи FacebookLinkedIn и Instagram. А може и да се абонирате за нашия имейл бюлетин на welcome@limacon.bg

Предишна новина Следваща новина
ОБРАТНО

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.