Видео историите и как те конвертират. Или защо видеото е задължителната част от маркетинг микса

Marketing Hype 17 с Николай Николов от Nikolov Creative

Историите…

Историите са най-могъщият инструмент за въздействие от хилядолетия насам. Мозъците ни са устроени така, че когато човекът до нас разказва история, буквално „се настройваме“ на една честота и се свързваме на невробиологично ниво. Историите не само хващат, но и задържат вниманието. Те пораждат емоции. Запомняме ги. Карат ни да предприемем действие. 

Умело разказаните истории са незаменими за всеки маркетолог. Именно добрият storytelling ни кара да запомним даден бранд, да купим продукт или да се абонираме за услуга. А има ли по-добър начин за разказване на история в съвременния дигитален свят от… видеото?

На 26.08 по време на Marketing Hype #17 се срещнахме с Николай Николов, професионален видеограф и основател на агенцията за видео криейтив Nikolov Creative. В 70 мин. обхванахме някои от най-важните теми от света на видео маркетинга. Показахме различни типове видеа, сред които корпоративно, продуктово, case-study и др. Споделихме концепциите зад тези видеа и кое ги прави успешни спрямо целта, за която са направени. Споделихме някои моменти „зад кулисите“ и трикове, чрез които да оптимизирате процесите по създаване на видео съдържание в различните канали и в препоръчителните за тях формати.

„Целият процес на изграждане на едно видео е серия от обещания, които правим на зрителя, за да може той да изгледа още една и още една и още една малка част от нашето видео. Трябва постоянно да задържаме интереса му, защото е много лесно да се разсее в онлайн средата.“

Вижте целия уебинар от Marketing Hype #17, разберете повече за видео историите и как те конвертират. Ето част от въпросите, които обсъдихме по време на срещата ни с Ники:

  • Каква структура следва успешната видео история
  • Кои са основните видове видео съдържание
  • Как да изградим видео стратегията си, така че историите ни да следват потребителската пътека на потребителя спрямо философията на inbound маркетинга 
  • Защо само едно видео не е достатъчно, за да постигнете резултати
  • Как да накараме зрителите да се припознаят в историята, която им показваме
  • Кои са триковете за ангажиращо съдържание
  • Как да адаптираме видеото спрямо аудиторията и платформата, на която ще се гледа
  • Как видеото конвертира и как да го направим още по-ефективно

 

Предишна новина Следваща новина
ОБРАТНО

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.