Казваме си чао, но не сбогом с един емоционален стажант. Благодарим ти, Мария!

Усмихнати колеги, изпращащи стажантката Мария

LIMACON MARKETING ИЗПРАЩА ОЩЕ ЕДИН СТАЖАНТ, КОЙТО УСПЕШНО ПРЕМИНА ПРЕЗ ПЪТЕШЕСТВИЕТО, НАРЕЧЕНО LIMACON-СКИ СТАЖ.

Стацантката Мария ТауковаНейното име е Мария Таукова и се присъедини към екипа ни в далееечния и студен ноември 2018. През последните 5 месеца работехме рамо до рамо, споделяхме трудностите и празнувахме успехите заедно. Подобно на стажа на АлексИвелин и Катрин тя се запозна с работата отвътре на нашия външен маркетинг отдел. Включваше се и помагаше на всеки човек от екипа ни.
Тя не просто имаше достъп до всяко събитие, вътре и извън Limacon Event Center, но също така се потопи в необятните дерби на B2B маркетинга. Мария беше неразделна част от всички процеси на най-новия ни бранд Limacon Sales Hub. Натрупа ценен професионален опит… поне според нас. Нека разберем обаче какво мисли тя за своя стаж в Limacon:

ЗДРАВЕЙ, МАРИЯ! РАЗКАЖИ НИ НАЙ-НАПРЕД ЗАЩО И КАК ИЗБРА ДА ИЗКАРАШ СТАЖ ТОЧНО В LIMACON MARKETING?

М.Т. Здравейте! Преди време бях на събитието Limacon споделя как го прави. Организатори на събитието бяха двамата тогавашни стажанти. Емоцията, с която разказаха за своите приключения в Лимакон, ме впечатли. Още тогава бях “завладяна” от лимаконската магия и си казах, че с удоволствие, ако има последваща стажантска програма, бих кандидатствала.
И така през септември месец видях, че Иван е писал в една група, че Лимакон отново отваря врати за стажанти. Няма да крия, че имах колебания дали бих се справяла добре с работата, но желанието в мен да натрупам опит надделя и реших да кандидатствам. Сега, няколко месеца по-късно, смея да кажа, че не съжалявам.

КАКВО НАЙ-МНОГО ТИ ХАРЕСА ПО ВРЕМЕ НА СТАЖА ПРИ НАС? КОЕ ТИ НАПРАВИ НАЙ-СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ И ЩЕ ПОМНИШ ДЪЛГО ВРЕМЕ ЗАНАПРЕД?

М.Т. Мога да назова много неща, които ме впечатлиха. Но ако трябва да посоча само едно, то това ще бъде комуникацията, може би защото в предходната ми работа имах работодатели, които не отдаваха съществено значение именно на нея. Тук ми хареса безкрайно много възможността да общувам свободно и без притеснения с всеки от екипа, включително с Иван и Валя, когато имам проблем или просто искам да задам въпрос.
Със сигурност дълго и с усмивка ще си спомням за всички моменти, прекарани тук.

Усмихнати стажанти

КОЕ БЕШЕ НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, С КОЕТО СЕ СБЛЪСКА ПО ВРЕМЕ НА СТАЖА СИ? И КАК УСПЯ ДА ГО ПРЕОДОЛЕЕШ?

М.Т. Моите задачи бяха свързани главно с дейността на Sales Hub и набирането на потенциални клиенти по телефона. Няма да крия, че в началото това беше голямо предизвикателство за мен. Досега не бях правила нещо подобно, нямах абсолютно никакъв опит в тази област.
В моменти на колебание си казвах, че щом екипът ми е гласувал доверие, значи бих могла да се справя с това. Повтарях си също, че съм в Лимакон само няколко месеца и трябва да извлека максимално голяма полза от времето тук. Това е моят шанс да натрупам опит и да пречупя себе си. Накратко – желанието ми да бъда полезна на екипа и стремежът ми, когато стажът приключи, да съм израснала – това бяха двата основни двигателя.
Мисля, че успях да преодолея притеснението, което имах в началото, но все още имам много път да извървя по отношение убеждаването по телефон.

С КОЯ ЗАДАЧА СПОРЕД ТЕБ СЕ СПРАВИ НАЙ-ДОБРЕ? КЪДЕ ПОЧУВСТВА, ЧЕ РАЗГРЪЩАШ ИСТИНСКИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ?

Не мисля, че тук мога да съм обективна, но пък мога да кажа кога се почувствах най-удовлетворена от себе си. Както казах, работата ми беше свързана с набирането на клиенти по телефон и бях много щастлива, когато Office Master Care (един от клиентите на Limacon), “взе” нов клиент, благодарение на моите усилия.

Мария получава подарък от Иван в Limacon

СТАЖЪТ В LIMACON ОПРАВДА ЛИ ТВОИТЕ ОЧАКВАНИЯ? КОИ ОТ НЕЩАТА, КОИТО СЕ СЛУЧИХА, СИ ОЧАКВАЛА И КОИ НЕ?

М.Т. Това, което най-много исках, го получих, а именно шанс – шанс да се докосна до реален работен процес, шанс да пробвам нещо ново и различно за мен, шанс да се развия.

АКО МОЖЕШ ДА ПРОМЕНИШ ЕДНО НЕЩО ОТ СТАЖА СИ, КОЕ БИ БИЛО? И ЗАЩО ТОЧНО ТОВА?

М.Т. Наскоро прочетох следния цитат: “Ако бях с днешния си разум, нямаше да допусна грешките си от вчера. Но ако не бях допуснал грешките от вчера, днес нямаше да съм с този разум.” – Сагопа Кажмер
В тази връзка смятам, че нещата са станали така, както е трябвало. Всичко ме е научило на нещо. Грешките са просто възможности нещата да станат по-добре следващия път.

МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ СТАЖЪТ В LIMACON MARKETING ЩЕ ТИ Е ПОЛЕЗЕН В ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЛАН?

М.Т. Определено да! Вярвам, че всички ценни знания и умения, които добих тук, биха ми били полезни в бъдеще.

Стажанти, снимани докато работят

ВРЕМЕТО, КОЕТО ПРЕКАРА ПРИ НАС, ПОМОГНА ЛИ ТИ ДА СЕ ОРИЕНТИРАШ В КОЯ ТОЧНО СФЕРА ОТ МАРКЕТИНГА ИСКАШ ДА СЕ РАЗВИВАШ? КОИ СПОРЕД ТЕБ СА СИЛНИТЕ ТИ СТРАНИ ТОЧНО В ТАЗИ СФЕРА?

М.Т. До известна степен – да. Продажбите не са моята стихия, но разбрах, че с много работа, желание и постоянство нещата винаги се случват.

Стажантката Мария Таукова - 2

ОПИШИ СТАЖА СИ В LIMACON MARKETING С 3 ИЗРЕЧЕНИЯ.

М.Т. Досегът до реална работна среда за мен беше безценен – успях да натрупам практически опит и да се срещна с много нови хора. Радвам се, че попаднах в толкова сплотен екип. Благодаря от сърце за прекрасните моменти и търпението на всички!

ОПИШИ ЕКИПА НА LIMACON MARKETING С 3 ДУМИ.

М.Т.Прекрасен. Креативен. Отдаден.

А ето какво казаха Иван и Валентина – основатели на Лимакон:
И. и В. Когато млад човек прекара 5 месеца като част от екипа и напише стихотворение за него, тогава разбираш две неща:
1 – Май поне нещо правиш правилно;
2 – Всеки от екипа ти се отличава с нещо (събрали сте се все яки хора).
Не сме получавали по-мило нещо. Благодарим ти от сърце, Мария! Ти определено знаеш как да ни мотивираш!

Ето го прекрасното авторско стихотворение написано от талантливата ни стажантка:

Пожелание от Мария към екипа на Limacon

П.П. Към момента Мария продължава работата си с нас, по проект към наш нов клиент!
П.П.П. Ако и ти искаш да изживееш своя стаж на мечтите, пиши ни. Разкажи ни за какво мечтаеш. Може да си следващия ни нов колега!

Предишна новина Следваща новина
ОБРАТНО

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.