Как видео маркетингът може да увеличи ангажираността на потребителите в пъти?

Marketing Hype 3 - Мартин Попов

MARKETING HYPE VOL. 3: ВИДЕО МАРКЕТИНГ – СТРАТЕГИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ

Marketing Hype vol. 3: Видео маркетинг с Мартин Попов

Посрещнахме пролетта с вече традиционното събитие за #МаркетигнгМайни в Пловдив Marketing HYPE – този път с Мартин Попов от Interactive Share. След като вдигнахме вдигнахме от 1-ва до 7-ма дигитална скорост с Георги Малчев и разбрахме как брандовете оживяват и се променят от Теодора Вълчанова, обръщаме поглед към видео маркетинга

Бяхме буквално заляти от супер полезно съдържание, което Мартин Попов беше подготвил специално за Limacon. Стартирахме почти 2-часовото събитие с разговор за все по-голямата важност на дигиталния свят.

“В момента живеем в 2 свята – реален и дигитален, а технологиите ни позволяват да създаваме изключително много съдържание. Ако успеем в дигиталния, ще успяваме и в реалния свят.”

ДИГИТАЛНИЯТ МАРКЕТИНГ СЕ РАЗВИВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКОРОСТНО И ПОСТОЯННО ПРЕДЛАГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОКАРВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА НОВИ НИШИ.

Какво се забелязва в момента – съществуват два вида рекламни агенции: едните са така наречените creative агенции, които създават съдържание, а другите – медия агенции, които го купуват. Това не винаги е ефективно.

Marketing Hype vol. 3: Видео маркетинг с Мартин Попов

Все още създаването на каквото и да е съдържание е силно недооценено, а това е много важно! В наши дни не е никак трудно човек да се сдобие с качествена техника, а с малко умения и време би могъл да направи страхотни неща. А кoe е най-хубавото – когато е на телефона си, потребителят не се интересува от качеството на видео продукта, а единствено дали ще има полза, ако отдели време да го изгледа. Всички скъпи продукции от миналото вече не са необходими, щом става въпрос за интернет.

ВИДЕО СЪДЪРЖАНИЕТО ОСТАВА ВЕЧНО.

То може да бъде с различна цел – Информативна, образователна, развлекателна, за обратна връзка, около нуждата за продукта. Нашият гост подробно представи типовете видеа, които бихме могли да създаваме:

 • Marketing Hype vol. 3: Видео маркетинг с Мартин ПоповПродукция – продукт, който е годен за телевизията, който притежава всички екстри на видеото. За да има смисъл обаче този визуален продукт, е необходимо да отделим бюджет поне три пъти повече от този, който сме инвестирали за продукцията;
  N.B. Eдна продукция винаги може да се „разкъса“ на видеа подходящи за sociаl media;
 • Видео от image банки – ключовото тук е продуктът да има субтитри или поне voiceover;
 • Микс видео – представлява комбинация от наше собствено видео и кадри от image банки;
 • Live video – вече много време facebook дава възможност да излъчваме видео в реално време, което се превръща във все по-голям тренд;
 • Анимирано видео – този тип видеа са годни както за социалните мрежи, така и за телевизията.

Всички системи на социалните медии се стремят да подкрепят съдържание, на което се реагира, търсят най-доброто и най-цененото, за да бъдат най-посещавани.

НАЙ-ЦЕНЕНОТО СЪДЪРЖАНИЕ ВЪВ FACEBOOK В МОМЕНТА Е ВИДЕОТО.

Живеем в ерата на информацията, хората нямат време да четат, а визуалното съдържание се възприема много по-лесно. Не забравяйте – тенденциите в комуникацията вървят по посока на entertainment.

КАКВОТО ХОРАТА ВИЖДАТ, ТОВА КУПУВАТ.

Времената, в които живеем, са супер динамични и интересни. Това, че сте успешни днес, не ви гарантира, че ще сте успешни утре! Нещата се променят и ние трябва да се развиваме постоянно. Тествайте, докато намерите вашия начин да въздействате.
N.B. Потърсете кой е Гари Вайнерчук!

Marketing Hype vol. 3: Видео маркетинг с Мартин Попов

В края на събитието поговорихме за това коя социална мрежа да използваме в зависимост от възрастта на таргетираната ни публика.

 • TikTok, новият Snapchat – за най-малките
 • Instagram – млади хора до 30 години – възползване от целия екран за въздействие
 • Facebook и YouTube – за всички възрасти – перпоръчително е видеата там да бъдат със субтитри.
 • LinkedIn – за бизнес света – мрежа с огромен потенциал за предоставяне на органично съдържание.

Съвсем скоро ще обявим дата и за априлското издание на Marketing Hype, така че следете нашия сайт и ни последвайте в социалните мрежи: FacebookLinkedIn и Instagram. А защо не се и абонирате за нашия имейл бюлетин на welcome@limacon.bg, за да не пропускате абсолютно нищо от нас.

А междувременно, припомнете си какво се случи на Marketing HYPE vol.2 с Теодора Вълчанова от Medix и Marketing HYPE vol. 1 с Георги Малчев от Xplora.

Предишна новина Следваща новина
ОБРАТНО

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.