Бизнес лидери от български и международни компании се събират в Пловдив

Форум за бизнеса в Пловдив

Форумът „За бизнеса в Пловдив“ цели да инициира по-активен диалог между български и международни компании и да потърси решения на общите предизвикателства днес.

Тракия Икономическа Зона и Limacon инициират форум за цялостни решения и практики, който ще даде практически и полезни съвети на бизнес лидери от български и международни компании от Пловдив и региона. Той ще се проведе на 20.02. в хотел „Империал“.

Основната цел на събитието е среща, обмен на информация и идеи между експерти от водещи консултантски компании и ръководни кадри от местния, регионален бизнес.

Видима е нуждата от създаване на подобни регулярни платформи, където хора с еднакви проблеми и предизвикателства да търсят и намират общи решения. Пловдив трябва да продължи етаблирането си като добър и работещ пример за продуктивна симбиоза между местна власт и институции, от една страна, и местен и международен бизнес, от друга.

И понеже всички проблеми идват сякаш от недостига на работна ръка, организаторите ще отделят част от сумата, събрана от форума, за иницииране на дългосрочна кампания по популяризиране на инженеринговите професии сред младите хора в Пловдив и региона.

Но истината е, че не само недостигът на кадри е причина за големите трудности пред развитието на компании в България. Все още ниското ниво на дигитализация на процесите, нуждата от повече иновативни мениджърски подходи и инвестиране в допълнителни социални придобивки са също сред предизвикателства, с които българските, а и не малко международни компании днес се сблъскват.

Пловдив е също град, в който има изключително много здрави, семейни компании. Те са един от стълбовете на местната икономика, но са изправени пред едно много специфично предизвикателство, което трудно намира универсални решения: сблъсъкът на поколенията. Наблюдава се нещо много позитивно сред тези бизнеси – младите наследници реално имат желание да развиват компанията и да работят в нея. Това са често хора, следвали в чужбина, с добри дигитални и мениджърски познания, които имат нови виждания за стратегическото развитие на семейния бизнес. Тук, разбира се, идва и този „сблъсък“, в който често консервативните виждания на сегашното ръководство не проявяват разбиране за предложените промени и иновативни решения на новото поколение. Тези различия на пръв поглед може да изглеждат нерешими и болезнени, но от друга страна, това е прекрасна тенденция, която говори, че бъдещето на семейните компании в Пловдив и региона е светло. Тези хора, стари и нови мениджъри, просто имат нужда да водят диалог с презумцията, че всяка една от страните има какво да даде на компанията. Както младото поколение може да допринесе със свежия полъх на иновативното си мислене, така старото може да има безценна роля със своя опит и желание за баланс между човешкото и дигиталното.

Форумът „Бизнесът за Пловдив“ ще разчита на подкрепата на хора, които са осъзнали нуждата от разговор, обмен на информация и общо действие.

На него ще срещнете съмишленици и дейци, които реално имат желание всяка компания в Пловдив и региона да просперира. Има място за всички, когато разбирането за общите правила, лоялна конкуренция и стратегическо партньорство важи за всяка от страните.

„Пловдив и региона около него е пример за добро сътрудничество и разбирателство между местен и международен бизнес. Ние в ТИЗ осъзнаваме колко е важно да градим стратегически среда, в която всяка една компания, създаваща смислен и добавящ стойност продукт, да може да се развива на базата на нейния капацитет и стремежи в условия на добър бизнес климат и перфектна симбиоза между местна и централна власт, общество и бизнес интереси. Затова и създадохме този форум, който целим да се превърне в средище на градивен диалог между толкова много опитни и ценни професионалисти, с каквито регионът ни може да се похвали. Ще се радвам да се видим там!“, Пламен Панчев – съосновател на Тракия Икономическа Зона

На форума очакваме да видим представители на компании като ABB, Биомашиностроене, Мекалит, Обединена Млечна Компания, ТЕД, Маджаров, Профилинк, Schneider Electric, Latecoere, odelo Farba, Атаро Клима, Стабил Груп, Биофреш, Maxcom, Лидер 96, ПИМК и много други.

Ние в Limacon работим от първия ден на създаването си за подобряване средата на бизнес-диалог в Пловдив, както и за доброто презентиране и маркетиране на средните и големи компании в региона. Вярваме, че ще срещнем разбиране и подкрепа за тази кауза. На 20.02. в хотел Империал очакваме да видим много хора, които да дадат знак, че e дошло време да мислим по-стратегически като общество. Пловдив трябва да е пример за прозрачен и открит диалог. Ние имаме силата да се превърне във високотехнологичното индустриално сърце на Югоизточна Европа.

Предишна новина Следваща новина
ОБРАТНО

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.