Закуси със Саша Безуханова: За новото време и хората, които го създават

Закуси със Саша Безуханова: За новото време и хората, които го създават

Това събитие вече отмина, но за щастие го имаме на запис:


„Закуси с мен“ е вдъхновяващ формат, който всеки месец ни среща с доказали се професионалисти в България, за да почерпим от техния опит и да разрешим предизвикателствата, които срещаме в бизнеса днес. 

Закуската ни през юни беше специална по много причини, а наш гост бе Саша Безуханова. Продължихме темата за дигиталната трансформация, но излязохме далеч извън пределите на дадено решение и засегнахме повече обществено-значимите аспекти на промяната.  Наш гост беше Саша Безуханова, с която говорихме за промяната в България и дигиталните хора, които носят в себе си живеца на тази промяна. Обърнахме поглед с позитивизъм към общностите, които творят едни от най-вълнуващите проекти, променящи средата в България. Обсъдихме изминалите 7 години, откакто MOVE.BG същестува и многото добри дела, в които те са имали пръст. Дискутирахме какво е нужно, за да може България утре да е мястото, в което всеки да мечтае да живее?

„Живеем във време на фундаментална трансформация в света. Глобалната свързаност променя икономическия, политическия и социалния процес, както и всеки от нас в личен план. Светът търси болезнено новия си баланс в комплексен процес на разрушение и градеж, в противопоставяне на стария манталитет на властване през агресия, страх и подчинение и формулата на новото време – на свързаност, солидарност и споделяне. Все повече са пробудените за новото – хората, които измерват личния си успех и щастие с приноса за просперитета на общността си и света. Това е нов морален избор и ново измерение на личностното ни и обществено развитие.

За тази философия на развитие и промяна в България работи MOVE.BG.“, сподели Саша Безуханова преди събитието


Прочетете още: За новото време в България и хората, които го създават


 

Саша Безуханова

Саша Безуханова

Основател и Председател на УС в MOVE.BG

Саша Безуханова има 20-годишен управленски опит в дигиталната индустрия. Тя е ангел инвеститор и ментор на редица технологични стартиращи компании. Основател е на платформата за иновативно развитие MOVE.BG и на Българския център на жените в технологиите (BCWT). Член е на управляващия борд на Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

Тя е инициатор на EDIT.BG - обединение за дигитално развитие на България, The ChangeMakers –  мултидисциплинарна общност на новатори в бизнеса, изкуството и екологията и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи. Саша е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015. 

Mинало събитие

дата

Дата:

24 Jun 2020

дата

Начален час:

08:30

Времетраене

Времетраене:

60 min

Лектор

Лектор:

Саша Безуханова

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.