Уебинар Smart Factory explained: Умната фабрика на бъдещето – концепция и приложения

Уебинар Smart Factory explained: Умната фабрика на бъдещето – концепция и приложения

Живеем във време, в което целият свят е изправен пред едно огромно предизвикателство, което има няколко направления. От една страна това е чисто човешката и социална изолация, от друга трудностите пред бизнеса, производствата и икономиката. 

В този контекст, темата за Smart Factory (Интелигентна фабрика) се оказва особено актуална и необходимостта от прилагането на подобен тип практика, както и познаването й, е много голяма. 

Ето защо Schneider Electric, съвместно с Limacon, организират уебинар на тема Smart Factory explained: Умната фабрика на бъдещето – концепция и приложения на 15.04. от 14:00ч.

Какво означава Smart Factory? Националният институт за стандарти и технологии (NIST) ги определя като „напълно интегрирани, съвместни производствени системи, които реагират в реално време, за да отговорят на променящите се изисквания и условия във фабриката, в мрежата за доставка и в потребностите на клиентите.“

Производството се възползва от мултиплициращ ефект, тъй като операционните и информационните технологии постигат сила в комбинация и подобряват ефективността на всички нива.

Лектори:

 • Калоян Георгиев, Архитект IoT решения за автоматизация и енергиен мениджмънт
 • Антоний Петров, Инженер автоматизация „Smart Factory”
 • Георги Трончев, Координатор индустриални проекти и Innovation Hub, Пловдив

Регистрация: https://limacon.webinargeek.com/smart-factory-explained

Schneider Electric и Smart Factory

Бизнесът на Schneider Electric е фокусиран върху предоставянето на технологии за управление на енергията и автоматизация, за да помогне на клиентите да постигнат ефективност и устойчивост. Част от глобалната концепция за развитие на компанията е програмата за Smart factory трансформация.

Тя става възможна благодарение на Интернет на нещата (IoT) в производствените инсталации, в съоръжения и офиси, центрове за данни и т.н. IoT е система от взаимосвързани изчислителни устройства, механични и цифрови машини, предмети, животни или хора, които са снабдени с уникални идентификатори (UID) и възможност за прехвърляне на данни по мрежа, без да се изисква взаимодействие между хора или човек-компютър.

С дигиталната трансформация на своите инсталации, Schneider Electric наблюдава, че работните практики се развиват бързо и се въвеждат много нови инструменти в работната среда. Те включват автоматични управлявани превозни средства, таблети и други мобилни инструменти, разширена и виртуална реалност и „коботи“ или роботи, които физически взаимодействат с хората в споделено работно пространство.

Пет причини да изберете интелигентни операции

 1. Пъргаво управление
  По-бързи и по-добри решения, които помагат да се подобри удовлетвореността на клиентите и скоростта на обслужване.
 2. Производителност на активите
  Прогнозна аналитичност за намален престой и по-ефективни операции.
 3. Оправомощени оператори
  Достъп до активи в реално време, данни и иновативни технологии за повишена безопасност и ефективност в процесите на поддръжка и по-голяма ангажираност на работната сила.
 4. Енергия и надеждност
  Намалена консумация на енергия, разходи и въглероден отпечатък и подобрен мониторинг на мощността чрез практическа информация в реално време и свързани измервателни уреди.
 5. Киберзащитни операции на множество нива
  Сигурност на продуктите и системата, с добавена стойност при сигурно проектиране на решения, обучение и управлявани услуги за сигурност.

Добрите примери на нашите интелигентни фабрики?

Нашите интелигентни фабрики бяха признати от Световния икономически форум като едни от най-добрите примери в интелигентното производство. Това са съоръжения, разположени във Франция, Индонезия, Китай и Мексико. Към Smart фабриките на компанията от края на 2019 е добавено и предприятието в Пловдив.

EcoStruxure е IoT базирана платформа, която дигитализира и опростява електрическите разпределителни системи с ниско и средно напрежение, управлението на машини и процеси, разпределителни мрежи и центровете за данни. Тя предоставя данни и визуализации за подпомагане на решенията, които помагат да се защитят хората, да се защитят активите, да се увеличи оперативната ефективност и непрекъснатостта на бизнеса и да се поддържа регулаторното съответствие. Платформата е мащабируема и работи чрез своите три нива – свързани устройства, визуализация на данни чрез софтуери и анализи и адвайзъри за предиктивна поддръжка. 

Запишете се сега за уебинара и ще имате възможност да се включите в интерактивна презентация за Smart Factory и значението им за бъдещето и настоящето. Ще можете да задавате вашите лични въпроси в реално време към лекторите от Schneider Electric – участници от първо лице в Smart Factory трансформацията на фабриката на компанията в Пловдив

Mинало събитие

дата

Дата:

15 Apr 2020

дата

Начален час:

14:00

Времетраене

Времетраене:

90 min

Лектор

Лектори:

Калоян Георгиев Антоний Петров Георги Трончев

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.