Уменията на бъдещето в Индустрия 5.0: завръщането на човешкия елемент

Еднодневно обучение за експерти от производствени компании с Human Business Studio

ЕДНОДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ЕКСПЕРТИ ОТ ПРОИЗВОДСТВЕНИ КОМПАНИИ

КОГА: 21.05.2019 | 09:30 – 18:00
КЪДЕ: Limacon Event Center, Пловдив
ЦЕНА: 189лв. без ДДС /10% намаление за двама души от една компания/

Limacon Event Center и Тракия икономическа зона имат удоволствието да са домакини и партньори и да ви поканят на този изключителен еднодневен уъркшоп!

Силата на метода Systems Practice на Omidyar Group за разрешаване на комплексни и динамични проблеми в производствени компании дава яснота и цялостен подход на мениджърите за справяне с предизвикателствата за устойчивост на бизнеса.

Sytems Practice надгражда вече познатите метологии Lean и TPM като добавя човешкия аспект, емпатията към хората, които участват в промяната, и задълбоченото разбиране на техните нужди, страхове и мотиватори.

Методът дава умения за 360° анализ на сложната ситуация при управление на промяната в производствени компании и структуриран процес за намиране на ефективни и гъвкави решения в условията на предстоящата Индустрия 5.0, в която ефективната синергия между хората и машините е ключова за успешното развитие на компаниите.

Защо?

Управлението на промяната преминава през трансформация на бизнес модела, технологиите и въвеждането им, уменията на хората и техните нагласи и стремежа към създаване на устойчивост в постоянно променящата се бизнес реалност. Голямото предизвикателство е да се обхванат цялостно всички елементи и заинтересовани лица без да се изпускат от фокус бизнес приоритетите и смисъла на промяната на стратегическо ниво. Системният подход е задължителен, за да ускорите откриването и прилагането на ефективни решения, да намалите загубите в процеса и да управлявате желаната промяна във всички елементи на системата. Бъдещата Индустрия 5.0 ще изисква от нас да сме още повече човеци и да открием здравословната симбиоза с машините, затова е ключово да развиваме необходимите за това умения още отсега.

За кого?

 • Мениджъри на екипи
 • Мениджъри на средно и високо управленско ниво
 • Мениджъри “Бизнес развитие”, “Стратегическо развитие”, “Човешки ресурси”
 • Собственици на бизнес

За какво ще си говорим?

Екипът на Human Business Studio ще представи методологията Systems practice, разработена от Omidyar Group с широко приложение за разрешаване на бизнес и социални предизвикателства. Методът се популяризира в цял свят с помощта на IDEO и Stanford University и се състои от шест фази, описани детайлно в програмата на събитието.

Systems Practice ви дава следните преимущества и умения:

 • Да виждате комплексните и динамични проблеми ясно и в цялост
 • Да картографирате системата и да визуализирате свързаността между елементите така че да видите истинските взаимовръзки и техния интензитет
 • Да разбирате какви сили оказват влияние в дадена система и как да им въздействате
 • Да разбирате нуждите, страховете и мотиваторите на хората и да управлявате още по-ефективно промяната в системата, използвайки това знание
 • Да откривате елементите, върху които да се фокусирате, за бърз и устойчив ефект върху цялата система
 • Да създавате хипотези и да ги проверявате в реалността, за да откриете най-релевантното решение във вашия контекст
 • Да изградите строен процес за вземане на обратна връзка от системата, своевременно адаптиране към промените в нея и постоянно подобрение.


За организаторите:

Human Business Studio е компания за персонализирани бизнес решения и обучения по метода “Човекът-в-центъра” – http://humanbusiness.studio/

Industry Leaders Club е платформа за събития на Human Business Studio и всяко издание е фокусирано върху конкретна индустрия. Събитията съчетават обучителни практически сесии и споделяне на опит от лидери в компания-лидер на съответната индустрия. Първото издание можете да видите тук: http://humanbusiness.studio/install-your-library-for-innovation/

Siemens България е водещ доставчик  на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на индустрията, енергетиката, здравеопазването и инфраструктурата. Бизнес дейностите са насочени към областите електрификация, автоматизация и дигитализация.

За домакините:

Тракия икономическа зона е верен партньор на чуждестранни и местни инвеститори в процеса на създаване на нов или разширяване на съществуващ бизнес. ТИЗ предлага от Build-to-Suit решения до пълен пакет с услуги, които са подходящи за бизнеси от типа производство, логистика, търговия и дистрибуция. Тяхната мисия е да създадат здравословна среда за всички компании в техните зони и да подпомогнат техния устойчив растеж.

Limacon Event Center е водещата онлайн и офлайн платформа за бизнес хора, които искат да усъвършенстват своите професионални и меки умения. В Limacon Event Center ще срещнеш хора, които постоянно се стремят към мечтите си, усъвършенстват себе си и свързват идеите си. С над 2 хиляди посетители и повече от 50 обучения и събития годишно, Limacon Event Center се превърна в най-добрата академия за развитие на професионални и меки умения в Пловдив.

09.30 – 10.00

Регистрация и кафе

10.00 – 10.30

Systems Practice – въвеждане в принципите на метода и защо хората са ключовият фактор за успешно въвеждане на промяна

10.30 – 12.15

Systems Practice – практическо упражнение и прилагане на стъпките: Дефиниране на предизвикателство, Изследване на силите в системата, Създаване на дълбока структура на системата

12.15 – 12.30

Кафе пауза

12.30 – 13.30

Systems Practice – практическо упражнение и прилагане на стъпките: Картографиране на системата, Създаване на хипотези и избор на решение, Стратегия за прилагане на системния подход в организацията

13.30 – 14.15

Обяд

14.15 – 15.30

Споделяне на резултати от практическите упражнения и дискусия

15.30 – 16.00

Кафе пауза

16.00 – 17.30

Riding Change – Leaders talk с гост-лектор Инж. Румен Стоименов, Siemens България

17.30 – 18.00

Q&A и преживенческа закриваща сесия

Нина Владимирова

Нина Владимирова

Съосновател на Human Business Studio

Нина Владимирова е съосновател и управляващ съдружник на Хюман Бизнес Студио, компания за персонализирани бизнес консултации и обучения по метода Човекът-в-центъра, която помага на клиентите си да  управляват промяната и развиват уменията на хората така че да преминават без сътресения през своята трансформация и да бъдат адекватни и устойчиви на динамичната бизнес среда. Нина е стратег в сферите на корпоративните комуникации, регулаторни и  правните въпроси и човешките ресурси. Тя е работила в мултинационална корпорация, заемайки различни роли в ZAGORKA, част от the HEINEKEN Company. Има отлични постижения и опит в изграждането на вътрешната правна услуга и програми за съответствие; корпоративна идентичност и организационна култура; интегрирани комуникации и корпоративна социална отговорност. Като HR Manager България в ZAGORKA, тя е била част от HEINEKEN Global Talent & Leadership Council. Нина е била член на бордовете на Екопак България и Българска асоциация на рекламодателите, както и на Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация. Нина е Магистър по право от СУ “Св. Климент Охридски”. Преминала е интензивен курс по Дигитална Бизнес Трансформация на Catolica Lisbon School of Business and Economics, Португалия. Завършва курс по коучинг на Aligned Action International.

Карина Карагаева

Карина Карагаева

Съосновател на Human Business Studio

Карина Карагаева е съосновател и управляващ съдружник на Хюман Бизнес Студио и сертифициран корпоративен треньор от Института за мениджмънт и стратегия, Даунингтаун, САЩ. Нейният опит в професионалното обучение включва работа за компании като IBM, Apple Inc., Xerox, Raiffeisenbank, ABB.

Карина има повече от 2500 часа обучение за cross-functional екипи, средeн и висш мениджмънт в мултикултурна среда в няколко държави. Професионалната ѝ кариера преминава през позициите на мениджър “Бизнес развитие” и “Проектен мениджър”. Образованието ѝ е в областта на икономиката, иновациите и предприемачеството, като успешно завършва обучението за предприемачи на Founder Institute в Лондон. Карина притежава сертификати за успешно обучение по метода Systems Practice, Conscious Business Model, Design Thinking, неврология и невропластика. Карина работи активно по темата за промяна на нагласите на хората и справяне със съпротивата им към промяна. Неин основен фокус е трансформацията на мисловни модели и превръщането им в двигател за креативност, иновации и устойчив бизнес растеж. Тя е лектор на различни бизнес форуми, преподавател по медитация и TEDx презентатор.

Тя подготви за нас една и прекрасна статия на тема Системите и хората в Индустрия 5.0: Каква е разликата между “знам” и “разбирам”

Инж. Румен Стоименов

Инж. Румен Стоименов

Siemens България – Центъра за иновации в сградните технологии

Гост-лектор ще бъде инж. Румен Стоименов, ръководител на най-бързо развиващото се звено на Siemens България – Центъра за иновации в сградните технологии. В динамичното настояще, в което живеем, способността за трансформации и адаптивността към промените са задължителни за всяка компания, екип или мениджър, които искат да останат в бързата лента на бизнеса. Инж. Румен Стоименов ще ни разкаже защо карането на мотоциклет, особено в група, има множество допирни точки с успешното лидерство във времена на промени. Колко здраво да държиш кормилото, без да загубиш способност за бърза реакция? Кога да натиснеш газта и кога да забавиш? Да изчакаш изоставащите от групата или да се фокусираш върху първите? Как да яхнеш промяната, без да изхвърчиш от пътя? На тези въпроси ще дадем отговор по време на неговата сесия.

Mинало събитие

дата

Дата:

21 May 2019

дата

Начален час:

09:30

Времетраене

Времетраене:

8 часа и 30 минути

Лектор

Лектори:

Нина Владимирова, Карина Карагаева и инж. Румен Стоименов

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.