Развитие на гъвкави /agile/ екипи

Безплатен семинар Развитие на гъвкави екипи с Александър Пожарлиев и Младен Томов

БЕЗПЛАТЕН СЕМИНАР С ОСНОВНИ ТЕМИ:

  • Какво е Agile?
  • Как да подравним екипите си нагледно?
  • Какво означава да бъдем адаптивни лидери?
  • Как да настроим екипа на една и съща вълна?

12 декември 2019 | 16:00 – 17:30 ч.

Agile методологията направи революция в информационните технологии и значително повиши успехите в разработването на софтуер, подобрявайки качеството и скоростта на доставка чрез повишена мотивация и производителност на ИТ екипите. Този итеративен и инкрементален подход се фокусира върху непрекъснато учене, подобрение и бързо доставяне на стойност.

Това е и причината Аgile ценностите, принципи, практики и ползи да се разпространяват в широк спектър от индустрии и функции. Все повече компании се интересуват как биха могли да използват ценностите и принципите на Agile като част от своята организационната ДНК.

Разпространението на Аgile създава както интригуващи възможности, така и нови предизвикателства пред организациите, които трябва да изградят умения за справяне с множеството промени в средата и да си отговорят на въпроси като: “Как хората работят заедно в екип, когато са необходими промени и са нужни бързи реакции?”.

РАЗВИТИЕ НА ЕКИПИТЕ

Съвместната работа по бърз и иновативен начин изисква ясен подход за организиране и развитие на екипи, за вземане на ефективни и бързи решения и непрекъснато учене. Традиционните функционални екипи изпитват трудности в тази среда и дори по-новите „овластени“ екипи често не успяват да се самоорганизират достатъчно бързо.

Автономните екипи имат голяма сила при вземане на решения, но те все още се нуждаят от насока и лидерство. Но какъв тип лидерство? Традиционното управление носеше етикета „командване и контрол“, а по-новите модели имат най-различни имена. Ние използваме понятията “адаптивното лидерство“ и “лидерство на рояк”, за да опишем концепцията за възникващото ново поколение Лидерство 4.0.

Във всяка компания настъпва момента, когато трябва да съберете нов екип, да им изясните целите, да укрепите мотивацията и да им помогнете да работят продуктивно и в синхрон. Ще разгледаме практически инструмент, който може да ви подкрепи в такъв разговор с екипа и да подпомогне по-бързото напасване. В дългосрочен план това води до по-голяма яснота и съгласуване, с по-малко възможни несъгласия и конфликти.

Изграждането на Аgile екип е въпрос на време, споделяне на ценности, развитие на допълнителни умения и взаимно доверие. Бихте ли могли да ускорите процеса?

ЛЕКТОРИ

Младен Томов

Мениджър, обучител и коуч над 15 годишен професионален опит в IT сектора. Притежава богат опит в изграждането на продукти и управлението на екипи с акцент прилагането по резултатен начин на agile методологии като Scrum и Design Thinking в организационен контекст. Силен фокус върху анализ на нуждите на клиента и управление на очакванията му. В практиката си е партнирал с редица организации от Fortune 500 и водещи компании за професионални услуги. Професионалните му интереси са в областта на подкрепа на ученето и развитие на мениджъри, предприемачи и лидери.

Александър Пожарлиев, PhD

Обучава и развива мениджъри и лидери в широк обхват от форми на индивидуална и групова работа. Проектира и ръководи множество квалификационни управленски програми, вкл. магистърски програми по управление в НБУ. Директор на УМ-НБУ 2005-2014 г. От 20 г. има собствена обучителна и консултантска практика. Работил с над 100 организации от бизнеса и публичната администрация с над 15 000 часа работа с групи и над 500 ч. индивидуален коучинг. Ключов експерт в над 10 национални и международни проекта за управленско развитие.

Александър е съосновател и член на управителния съвет на Българска асоциация за тренинг и развитие. Акредитиран консултант по организационно развитие и тренинг на Human Synergistics International. Носител на наградата на БАПП за най-добър принос в развитието на психологическата практика в България, както и на Национален приз „Човешки ресурси” (2007 г.)

Mинало събитие

дата

Дата:

12 Dec 2019

дата

Начален час:

16:00

Времетраене

Времетраене:

1 час и 30 минути

Лектор

Лектори:

Александър Пожарлиев и Младен Томов

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.