„Работилница за здрави семейства“ – 25.02. От 16:00ч.

„Работилница за здрави семейства“

Българска Асоциация по Фамилна Терапия и Верея ви канят на първия семинар от инициативата „Работилница за здрави семейства“.

Д-р Веселин Христов, детски психиатър и психотерапевт, и Деница Банчевска, психотерапевт, доктор по психология и clinical supervisor, са водещите на интерактивната работилница. Те ще говорят по теми като:
• Как да изградим здравословни отношения в семейства с доведени родители, доведени и природени деца. Какви са възможностите и решенията?
• Как приемането и разбирането на раздялата между биологичните родители влияе върху връзката с новия партньор/родител в семейството?
• Редно ли е да създаваме ново семейство и как това влияе на детето?
• Заплаха ли е новия партньор за взаимоотношенията с детето?
• Кога и какво казваме на детето за новия партньор?
• Кой взима решение за възпитанието на детето – различия в подходите между присъстващ, отсъстващ и доведен родител
• Конфликти на лоялност и как да се справим с тях?
• Необходимост от адаптация и промяна на ролите в новото семейство
• Предизвикателства на взаимоотношенията между доведен родител и заварени деца
• Как да балансираме между биологични, доведени и природени деца – негласни коалиции и ревност
• Реалистични и нереалистични очаквания в семействата с доведени деца и партньори

Повече за водещите: 
Деница Банчевска е доктор по психология, психотерапевт и клиничен супервизор. Придобила е образованието и опита си в САЩ. Защитила е докторска степен в областта на човешкото развитие и семейната психотерапия. Притежава сертификат за психотерапевт към националната психотерапевтична асоциация на САЩ (ААМFТ). Член е на Българския институт по фамилна терапия, Дружеството на психолозите в България, и на Българската асоциация по хипноза.
Освен като терапевт, Деница работи и като преподавател и супервизор в областта на психологията, социалната дейност и фамилната терапия. Има богат опит с разнороден тип клиенти. Провежда индивидуална и семейна терапия, включително и с деца. Работи и с двойки с различна сексуална ориентация. Преодоляване на тежки травми и проблеми във взаимоотношенията и ежедневието, справяне със симптоми на сериозни психични състояния, себепознаване и самоусъвършенстване са основните насоки, в които постига успех със своите клиенти.

Д-р Веселин Христов е лекар с квалификация в психотерапията, психиатрията, детско-юношеската психиатрия.
Завършва медицина през 1994 г., специализира анестезиология и интензивно лечение, по-късно и детска психиатрия. Над 10 години работи като психиатър и психотерапевт с фокус в областта на детско-юношеската психопатология и терапия. Познанията му за тялото и психиката обуславят и холистичния му подход към здравето и лечението на различни психични разстройства. Имa бoгaт клиничен oпит с пациенти от различни възрастови групи и е един от малкото специалисти детски психиатри в България.
Професионално се занимава с групова и индивидуална психотерапия, диагностика и медикаментозно лечение на психичните разстройства, клинична супервизия, кризисна терапия, изготвяне на експертизи.

Семинарът е част от кампанията на „Верея“ За повече здрави семейства.

Участието в семинара „Как да изградим здравословни отношения в семейства с доведени родители и деца?“ е БЕЗПЛАТНО!

Събитието ще се проведе на 25.02.2018 от 16:00ч.

Очакваме ви!

Повече за кампанията Верея за повече здрави семейства можете да научите тук: https://semeistvo.vereia.bg/

Mинало събитие

дата

Дата:

25 Feb 2018

дата

Начален час:

16:00

Лектор

Лектори:

Д-р Веселин Христов и Деница Банчевска

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.