Онлайн форум: Умни професии за умно бъдеще

Limacon имаме честта и удоволствието за пореден път да си партнираме и да съдействаме на Schneider Electric в реализирането на техните уникални проекти и събития. Този път фокус е кариерният онлайн форум „Умни професии за умно бъдеще“, който ще се проведе на 22 януари от 10:00 часа. 

Събитието е напълно безплатно с предварителна регистрация. 

По време на онлайн форума ще предоставим полезна информация за тенденциите в професионалното кариерно развитие, като споделим успешни практики за мотивация и развитие на младите. Ще си говорим за професиите на бъдещето и умните решения на Шнайдер Електрик, а професионалисти от различни сфери на живота ще споделят своето мнение по изключително важната тема за баланса между личен и професионален живот. 
Събитието ще бъде разделено на четири основни панела, а по време на последния ще се реализират едновременно две работилници за тези, които искат да получат повече полезна информация по темите кариерно ориентиране и инженерингови професии. 

"Умни професии за умно бъдеще" е семеен онлайн форум, който е подходящ както за деца между 1 и 4 клас и техните родители, за ученици над 7 клас от профилираните училища, студенти, така и за работещи инженери и преподаватели. 

Запишете се сега напълно безплатно за онлайн събитието

*Непълнолетните и малолетни лица трябва да бъдат регистрирани от свой родител или настойник.


ПАНЕЛИ:

В четирите панела ще ви срещнем с различни и интересни професионалисти от разнообразни сфери, които да дадат полезна информация по темите. 

Първият панел е посветен на „Ново поколение – нови умения“. В него ще срещнем най-малките ни зрители с известни и интересни инфлуенсъри, с които да поговорят за уменията на бъдещето, какво ги мотивира, за какво мечтаят и как си представят един бъдещ инженер. Децата ще имат възможност да участват в анкети, да задават въпроси в чата както и да разсъждават и отговарят на интересни казуси. 

Наши специални гости ще са:

 • Венцислав Калчев (Вената) – Инфлуенсър, геймър и съосновател на първата инфлуенсър маркетинг агенция в България - The Pact
 • Никола Димитров (Никича) – Юрист, автор на фентъзи сагата "Могъщият Спронок" и съосновател на първата инфлуенсър маркетинг агенция в страната - The Pact
 • Мишо Стефанов от Мини Машини – Консултант и обучител по стратегически, публични и междуличностни комуникации
 • Ивайло Бонев – съосновател и CEO в Технократи, образователно-технологичен център

За да имат възможност най-малките зрители да се включат активно в панела ни „Ново поколение – нови умения“, е необходимо да бъдат регистрирани за събитието от своите родители. А за тях самите сме подготвили много интересни теми в следващите ни панели.

Вторият панел е посветен на „Професиите на бъдещето. Какви искаме да бъдем или трябва да станем?“. В него, заедно със специалните ни гости:

 • Ангел Георгиев – основател на Знам.бе, обучител и преподавател
 • Мария Петрова – Ръководител бизнес развитие и продажби в nPloy
 • Стела Юлзари – Мърсър консултант в Mercer, с над 14-годишен опит в областта на Човешките ресурси и бизнес коучинг 
 • Мария Топчийска, Директор на завода на  Schneider Electric

ще си говорим за кариерното ориентиране на учениците в гимназиите, ще дадем съвети за професионално развитие и информация за професиите на бъдещето. Ще открехнем вратата и ще анализираме от какви специалисти ще има нужда в бъдеще и от кои скоро няма да се нуждаем въобще.

Третият панел е посветен на „Smart factory, smart buildings, smart future“. В него ще представим концепцията за фабриките, сградите и градовете на бъдещето и нашите решения в тези посоки. Ще ви срещнем с лидерите в индустрията от екипа на Шнайдер:

 • Мария Топчийска – Директор на завода на  Schneider Electric
 • Калоян Георгиев – Мениджър Отдел комплексни оферти в Schneider Electric
 • Димитър Манков – Системен архитект за решения „Сградна автоматизация“ за Югоизточна Европа в Schneider Electric 
 • Йордан Йорданов от Melexis
 • Йонко Чуклев – Зам.-председател на Професионална асоциация по роботика и автоматизация в PARA  

Четвъртият панел е озаглавен „Животът е работа или работата е живот?“. В него ще дадем добри практики за балансиране между личен и професионален живот. Ще говорим как децата реагират на кариерното развитие на родителите си и как да ги запалим по това, което правим в професионалния си живот. Една от особено важните теми в този пане ще бъде бърнаута и как да го папираме. Специални гости ще са ни: 

 • Анна Цолова – Обучител по медии и публично говорене, журналист
 • Радо Кошков, Генерален директор Schneider Electric
 • Миролюба Бенатова – журналист, водещ и мотивационен говорител в корпоративния свят
 • Младен Владимиров – психолог и кариерен консултант

Запишете се сега напълно безплатно за онлайн събитието


РАБОТИЛНИЦИ:

По време на последния панел ще се реализират две работилници с експерти от Шнайдер Електрик и представители на nPloy.
На първата работилница с тема „Machine learning and artificial intelligence – real factory examples“ всеки посетител ще има възможност да разбере как се създава цялостната интеграция на всички системи, за да се постигне и подобри Industry 4.0. Ще покажем какво трябва да прилагат в ежедневието си инженерите и как това се отразява на дигитализацията на производствата и бизнесите в целия свят.

Във втората работилница ще ви срещнем с експерти от nPloy и Schneider Electric, които ще ни запознаят с важни тенденции при кандидатстването за работа, както и ще демонстрират нагледно какво трябва и какво не трябва да правим по време на интервю.

Очакваме ви точно в 10:00 на 22.01.2022г. 

Събитието е напълно безплатно с предварителна регистрация. 

Записалите се за работилниците ще получат допълнителен ZOOM линк за тях. 

10:00 - 10:30

Откриване от Калина Петкова, Schneider Electric и Иван Бондоков, Limacon. Кратък разговор за какво предстои.

10:30 – 11:30

Панел „Ново поколение – нови умения“. В този панел ще говорим с най-малките за уменията на бъдещето.

11:30 - 12:30

Панел „Професиите на бъдещето. Какви искаме да бъдем или какви трябва да станем?“

12:30 - 13:00

Обедна почивка: В нея ще има възможност за среща с някои от лекторитe или ще проведем QUIZ.

13:00 - 14:00

Панел „Smart factory, smart buildings, smart future”. В него експерти от Шнайдер и техни партньори ще споделят за всичките интересни решени в сферата на умните технологии.

14:00 – 15:00

Панел „Животът е работа или работата е живот?“. Среща с експерти, с които ще говорим по темата с баланса между личен и професионален живот, ще получим съвети за управление стреса на работното място и добри мениджърски практики.

14:00 - 15:00

Работилница „Machine learning and artificial intelligence – real factory examples“

14:00 - 15:00

Работилница „Какво да правим и какво да НЕ правим по време на интервю“

Венцислав Калчев (Вената)

Венцислав Калчев (Вената)

Инфлуенсър

Венцислав Калчев е инфлуенсър с много голямо покритие в социалните мрежи. Той създава гейминг видеа, гейминг стриймове, lifestyle влогове, технични ревюта, песни, скечове, автор е на 3 книги и съосновател на първата инфлуенсър маркетинг агенция в страната.

Аудиторията му е над 360 хиляди души в един от главните му YouTube канали - Venata, а общо с всички профили от социалните мрежи достига до над 1 милион души.

Никола Димитров

Никола Димитров

Инфуленсър

По професия Никола е юрист, а по призвание е геймър, автор на фентъзи сагата "Могъщият Спронок" и съосновател на първата инфлуенсър маркетинг агенция в страната. 

Хобито си развива професионално като водещ на предаване за дигитална култура по Българската национална телевизия. И не на последно място, интересите си заявява и в социалните мрежи, където  е познат като Nikicha. Аудиторията му наброява над 140 хиляди души, пред които тества всички новости в света на технологиите и гейминга.
 

Михаил Стефанов

Михаил Стефанов

Консултант и обучител по стратегически, публични и междуличностни комуникации.

Мишо Стефанов е водещ български обучител и съветник по комуникации.

В последните години консултира и обучава висши мениджъри от водещи компании и организации като VMware, Leanplum, LIDL, Овергаз, Загорка, Telus, Coca-Cola България, Пощенска банка, Каменица, Българско училище за политика, и др.

Ивайло Бонев

Ивайло Бонев

Co-founder / CEO Technokrati

Ивайло Бонев е съосновател на Технократи, образователен проект с фокус върху разработване и прилагане на иновативни методи и програми за учене и преподаване в класната стая. Технократи, също така консултира училища, провежда обучения за учители и курсове по роботика, програмиране и зелена енергия за деца. 

Ивайло има бакалавърска степен “Масови комуникации - журналистика” и магистърска степен “Международен бизнес” от Нов Български Университет. Завършва втора магистратура в Дания, като в Олборг Университет придобива специалност “Бизнес администрация и международен маркетинг”. Живял и учил немски език в Германия две години. 

През 2014 година започва работа в компания с фокус върху роботика, технологии и иновации в Дания, в която прекарва почти три години. 2017 година се прибира в България, за да пренесе наученото и да постави основите на Технократи. 
Владее свободно английски и немски език. 

Ангел Георгиев

Ангел Георгиев

Founder and Business OWL at Znam.be

Ангел Георгиев има вече 15 години опит като обучител и преподавател в различен контекст. Започва в сферата на маркетинга на технологични компании като Sony и Samsung. Там се занимава с продуктовите и продажбени обучения на партньорите. Отговарял е за продуктовите линии на компаниите в България, а за кратко време и в Пакистан и Саудитска Арабия.

Насочва се към сферата на образованието през 2014, когато се връща окончателно в България. Тогава влиза в СофтУни, първоначално като студент, а след това като преподавател и ръководител на развойната дейност и на професионалното обучение по софтуерно инженерство.

В момента е образователен директор, като отговаря за стратегическото развитие на професионалните направления по софтуерно инженерство, маркетинг и дизайн. Паралелно с това започва да преподава технологии и програмиране на ученици в училище и като извънкласни дейности. Това води до създаването на Знам.бе – организация, която цели да подкрепи ученици и учители чрез технологии да постигнат максималното, на което са способни.

Стела Юлзари

Стела Юлзари

Mercer Consultant – Bulgaria

Стела е ориентиран към клиента и мотивиран от резултатите професионалист. Има над 14 години опит в областта на възнаграждения и придобивки, анализ на пазара, консултантски проекти в областта на Човешките ресурси и бизнес коучинг.

От 2016 година насам Стела управлява проектите на Мърсър в България, като част от екипа Марш България.

Мария Топчийска

Мария Топчийска

Директор завод ШЕ

Инж. Мария Топчийска управител на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловидв. Тя е работила за производствени предприятия от различни сектори в страната и чужбина и притежава ценен опит като МТМ и лийн обучител.

В продължение на няколко години Мария Топчийска е външен консултант на Schneider Electric, а от две години и част от екипа на компанията като мениджър „Индустриализация и поддръжка“. Именно тя ръководи процеса за превръщането и сертифицирането на пловдивския завод като Smart Factory, което стана факт в края на 2019 г.

Мария Петрова

Мария Петрова

Head of business development & Sales

Мария е ръководител на отдел Продажби и Бизнес развитие в nPloy. Тя е отговорна за привличанео на бизнеси и изграждането на стратегически партньорства.

Мария в фокусирана върху растежа и развитието на бранда не само в продажбите, но и в маркетинг активности, насочени към бизнеса.

Димитър Манков

Димитър Манков

Системен архитект за решения „Сградна автоматизация“ за Югоизточна Европа в Шнайдер Електрик

Димитър Манков е Системен архитект за решения „Сградна автоматизация“ за Югоизточна Европа в Шнайдер Електрик. Започва в компанията през 2016, като преминава през различни позиции в сградния сегмент, а в настоящата роля отговаря за 14 държави. Преди това той е работил на стажантски позиции в различни значими и по-малки български предприятия.

Димитър е завършил ТУ София, специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“, както и магистратура „Автоматизация в електроенергийната система“, а в момента и докторант по тема „Невронни мрежи и изкуствен интелект в превантивната поддръжка на сгради“ в катедра „Сградна автоматизация“.

Анна Цолова

Анна Цолова

Media and Public Speaking Trainer, Journalist

Казвам се Анна Цолова и вече 21 години се занимавам с публично говорене.  19 от тях  като телевизионен журналист в двете най-големи частни национални телевизии. Зад гърба си имам близо 15 000 интервюта, репортажи и филми в качеството ми на автор, водещ, репортер и продуцент на новини и публицистични предавания. 

През 2018 година създадох проекта „Говори, за да те видят“. Днес преподавам и предавам на други хора знанията и опита си. Хора, който знаят, че да говориш въздействащо, ясно и точно е от огромно значение, независимо с какво се занимаваш и пред кого говориш. 
Продължавам да създавам и видео продукти, но вече в сферата на корпоративното визуално съдържание. 
 

Радослав Кошков

Радослав Кошков

Генерален мениджър на Schneider Electric

Радослав Кошков е генерален мениджър на Schneider Electric  за България, Албания, Северна Македония и Косово. Освен дългия си кариерен път в Schneider Electric, той е преминал през множество обучения, сред които лидерски академии, както и тренинги, развиващи уменията за създаване и управление на ефективно работещи екипи, мениджмънт на продажбите и дистрибуторските канали, иновации в маркетинга и умения за водене на преговори.

Има магистърска степен от Факултета за френско обучение по електроинженерство към Технически университет София, както и професионален сертификат по Мениджмънт от Open University (UK) от партньорската им програма с Нов български университет и ниво 3 в Лидерската програма на INSEAD.

Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова

Представям се като журналист/journalist. Конкретно съм host/"The questions" TV1 Био:

Над 20 години мисия й като журналист е да разказва вълнуващи истории, да разкрива важни детайли, да представя интересни личности, да задава въпроси, да се справя с конфликти и да отстоява позиции. 

Носител е на десетки награди, някои от които международни. По- важните от тях са Голямата награда „Черноризец Храбър“ за разследваща журналистика, Голямата награда „Валя Крушкина - журналистика за хората“ и Голямата награда за журналистика „Свети Влас“, чиито паричен еквивалент не приема по етични съображения. 

Работила е във „168 часа“, БТВ и Нова ТВ. Хоноруван преподавател по документално кино в НБУ, шофьор на такси и мотивационен говорител в корпоративния свят.  

Пише  за списанията „Биограф“, „L’EUROPEO“, „Мениджър“, „ЕГОИСТ“. Лектор в три издания на TEDx в България, част е от класациите за 100 те най-влиятелни жени у нас, както и сред ТОП 50 най-влиятелните българи във фейсбук.

В момента е водещ на предаването „Въпросите“ по ТВ1 "След хиляди репортажи, разследвания и интервюта, вярвам че няма скучни хора, а само неоткрити сюжети."
 

Младен Владимиров

Младен Владимиров

Psychologist, Career counselor

Младен Владимиров е завършил трудова и организационна психология специализирал семейна терапия. Има повече от 15 години опит в индивидиалното, груповото и организационното консултиране. Работил и консултирал екипи в AG CAPITAL ,Микромагазини „Липненски“, PPD, Deloitte Bulgaria, BULDEN LTD, A1  и други.

Ръководил е Центъра за кариерно ориентиране София-град като заедно с неговия екип са консултирали над 50 000 ученици и младежи по проблеми свързани с кариерното ориентиране. Сертифициран Global Career Development Facilitator
Обучител на екипи с проведени над 300 семинара, свързани с управление на конфликти, професионален стрес, водене на преговори.

Провеждал е научни изследвани, свързани с професионалния стрес, копинг стратегиите и управлението на конфликти в организацията както в корпоративна среда, така и в публичния сектор.

В момента се занимава с частна психологическа практика в два от водещите медицински центъра в гр. София и е кариерен консултант в BICA SERVICES LTD.
 

Симона Денкова

Симона Денкова

Marketing Director nPloy

Симона отговаря за всички маркетинг дейности в nPloy. Допълнително създава и ръководи всички кампании за комуникиране на работодателска марка на партньори на компанията.

Иван Бондоков

Иван Бондоков

Съосновател на Limacon

Иван Бондоков е съосновател Limacon. Заедно с партньорката си Валентина Куцева вече 5 години развиват компания, която помага на български и международни бизнеси в процеса по дигитализация на процеси, ориентирани към клиентите, както и по подобряване на представянето на работодателските марки. В портфолиото на компанията влизат брандове като Econt, Schneider Electric, Prime Holding, Proxiad, Modis, Strypes и много други.

Limacon e и основен и стратегически партньор на HubSpot – една от най-големите и комплексни платформи за управление на клиентски взаимоотношения през целия жизнен цикъл на клиента (CRM)

Иван има над 10 годишен опит в работата с клиенти и продажби като основната му страст са дигиталните B2B търговски процеси. През последните години той консултира клиентите на Limacon в посока на оптимизация и подобрение на търговски стратегии за експортно-ориентирани услуги и продукти. Благодарение на техниките и опита си, той е успял да генерира директни приходи по проекти за няколко милиона лева.

Едмон Евтимов

Едмон Евтимов

Стажант в ПАЕ екипа

Привет, аз съм Еди - ново попълнение в кадрите на Шнайдер като стажант в ПАЕ екипа. Завършил съм магистратура „Роботика, автономни и интерактивни системи“ в Единбург и съм част от екипа на Шнайдер България повече от половин година. В момента изграждам и отговарям за иновациите и автоматизацията на определени процеси в компанията, но се занимавам и с индустриална автоматизация.

Йонко Чуклев

Йонко Чуклев

Deputy Chairman at the Professional Association of Robotics and Automation (PARA)

Йонко Чуклев е зам.-председател на Професионална асоциация по роботика и автоматизация. Разполага с опит в сферата на роботиката, дигиталните решения, операциите и мениджмънта и корпоративните финанси.

Работил е по проекти в Лондон и Ню Йорк, бил е лектор на събития като TEDx Sofia University, Robotics Strategy Forum, European Digital Week, както и анализатор в множество медии.

Калоян Георгиев

Калоян Георгиев

Мениджър Отдел комплексни оферти

Калина Петкова

Калина Петкова

Мениджър комуникации

Калина е Мениджър комуникации в Schneider Electric. 

Елена Ватрачка

Елена Ватрачка

Директор Човешки ресурси

Елена Ватрачка е директор Човешки ресурси в Schneider Electric. 

Светлозар Стоилков

Светлозар Стоилков

Инженер индустриални продукти и решения

Завършил съм Технически Университет София.
Бакалавърската ми степен е електроенергетика и електрообзавеждане.
Магистърската ми степен е автоматизация на електроенергийни системи.
Работя в Schneider Electric от три години и половина.
Длъжността, която заемам е инженер индустриални продукти и решения.

БЕЗПЛАТНО

дата

Дата:

22 Jan 2022

дата

Начален час:

10:00

Лектор

Лектори:

Венцислав Калчев (Вената), Никола Димитров (Никича), Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Стела Юлзари и още

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.