Breakfast with me: Божидар Бакалов, Prime Holding

Закуси с мен  Божидар Бакалов, Prime Holding

През втората половина на 2019 отделихме специално внимание на чужденците, които са избрали да заменят родната действителност с едно ново предизвикателство и вече от години живеят щастливо като горда част от нашето общество. Проведохме полезни дискусии и научихме много от тяхната експертиза.

През 2020 обръщаме поглед към мениджъри, които са изкачили корпоративната стълбица в своите компании и са достигнали до ръководната позиция с много труд и постоянство. Започнахме годината с Борис Сарабеев, Site мениджър на Modis Plovdiv - пилотът, който ръководи новия офис на Modis Bulgaria в града под тепетата.

Следващите няколко бизнес закуски ще бъдат именно с такива хора и основна тема #CareerPath.
На 26.02 от 08:30 ще посрещнем Божидар Бакалов от Прайм Холдинг

РЕГИСТРАЦИЯ: https://share.hsforms.com/1wVT-C6h7QEyGuldQrdgdJA2197f

Ще разказваме истории на успеха с главни герои, които чрез амбиция и преследване на ясна цел са на текущата си позиция!

Ще говорим с тях за начина, по който те ръководят и предизвикателствата, които срещат. Ще продължим да разглеждаме и методите за мотивация, медиация, коучване и лидерство, които прилагат и ще споделяме редица съвети, които да приложим при ръководството на кадри.

Знаем колко е трудно днес да си ръководител на екип и какъв огромен набор от меки и професионални умения се изисква да имаш, за да си успешен мениджър. Но искаме да разберем и какви стъпки са били необходими, за да се превърнеш в такъв. И също, как стимулираш кариерното развитие в служителите си.

Тук идва момента да ви представим нашия втори гост:

Божидар Бакалов, Chief Business Controller в Prime Holding
Той е завършил Английската гимназия в Пловдив през 1989-та и през 1990-та заминава да учи в САЩ. Професионалната му кариера започва през 1991-ва година, в Отдела за международни програми и специални проекти на Университета на Делауеър в САЩ, от който университет има и бакалавърска степен по икономика, която получава в 1993-та.

През 1996-та го приемат в Джорджтаунския университет във Вашингтон, където завършва през 1998-ма с Магистър по бизнес администрация. След Джорджтаун бива нает от Проктър § Гембъл в централа им в Охайо, там минава през няколко позиции, достигайки до бранд мениджър на козметичния бранд Olay.

През 2010-та влиза в отдел Продажби на СевУан - софтуерна продуктова компания, започната през 2005-та от брат му, Веселин. В 2011-та се връща в Пловдив и работи за СевУан до 2015-та година. Междувременно Божидар открива компанията Програмиста през юни 2013-та. В последствие се създава Прайм Холдинг, от който Програмиста вече е част.

Prime Holding JSC купува компаниите СБНД и АПТ Систъмс и се създава Прайм Софтуер в Сърбия. Прайм Холдинг е третата най-голяма българска (като собственост) ИТ компания в България, а Божидар е мажоритарният акционер, но също и работи в нея - доскоро като Chief Strategy Officer, а от миналата есен - като Chief Business Controller.

Предстои ни интересен разговор за професионалният му път. Заповядайте, за една по-различна сряда сутрин, в бизнес обстановка, но с домашни вкусотии и ароматно кафе!

Mинало събитие

дата

Дата:

26 Feb 2020

дата

Начален час:

08:30

Лектор

Лектор:

Божидар Бакалов

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.