Achieving Industrial Excellence: Adding value through Lean with Schneider Academy

Achieving Industrial Excellence: Adding value through Lean with Schneider Academy

 Това събитие вече отмина, но за щастие го имаме на запис:


По време на първото издание на уебинара Achieving Industrial Excellence ви показахме не една, а цели четири различни имплементации на знанията получени след преминаване на програмата по Лийн методология в Schneider Academy. 

Кои бяха участниците?

Мария Топчийска - директор на завода на Schneider Electric в Пловдив представи концепцията и предимствата на Лийн процесите, които се прилагат в производствата глобално и позицията на компанията по темата.

Гости ни бяха 4 специалисти с различни профили, които споделиха практически примери как са приложили наученото в академията на Шнайдер. 

 • Тихомир Давидов – Райхле и Де Масари, Лийн фасилитатор и Производствен мениджър
 • Боян Аговски – Флекспринт, Лийн мениджър
 • Антоний Петров  – Шнайдер Електрик България, Завод Пловдив, Тийм лидер Дигитализация и Автоматизация
 • Мартин Йорданов – Шнайдер Електрик България, Завод Пловдив, Мениджър Качество и Технически отдел 

Повече за академията на Schneider Electric

През 2020/2021 Schneider Electric ще организира Industrial Excellence Academy за трети път. Обучението дава възможност на участниците да придобият комбинация от знания и умения за управление на работния процес, по т.нар. Лийн методология. Програмата е създадена за инженери в производства, които да могат да отговорят на нуждите на пазара от качество, методи и правилен процес на доставка. 

Industrial Excellence Academy е разделена на 10 модула, във всеки от които се придобиват ключови знания, допринасящи за по-ефективно производство и устойчиво развитие. 

 • Основи на Лийн 
 • Основи на MTM 
 • Ергономия 
 • Основи на веригата за доставки
 • Решаване на проблеми 
 • Приоритизиране и взимане на решения 
 • VSM 
 • Управление на проекти и промени 
 • Лийн за напреднали 
 • Дигитализация/Smart factory

За кого е подходяща академията?

Industrial Excellence Academy на Schneider Electric е подходяща за представители на всяко едно индустриално производство от всички краища на страната. Универсалните теми предполагат възможност за прилагането им в различна среда, като програмата е разработена да покрие нуждите както на инженери със сериозен опит, които искат да затвърдят Лийн познанията си и да се запознаят със Schneider know-how, така и за такива със среден опит между 2 и 5 години, които все още нямат достатъчна подготовка в Лийн. 

За повече подробности и запитвания за цени за участие може да се свържете с Елена Ватрачка от Schneider Electric на elena.vatrachka@se.com 

Мария Топчийска

Мария Топчийска

Директор на завода на Schneider Electric в Пловдив

Мария е първата жена, която застава начело на завода на Schneider Electric в България. Тя е работила за производствени предприятия от различни сектори в страната и чужбина. В продължение на няколко години е била външен консултант на Schneider Electric, а от две години е част от екипа на компанията като мениджър "Индустриализация и поддръжка".

Ключовият проект, който тя ръководи през този период, е за превръщане и сертифициране на пловдивския завод като Smart Factory. Това е вътрешен стандарт на групата за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите. Към момента над 65% от процесите в пловдивския завод са изцяло автоматизирани.

Мария е основен лектор в академията и е един от създателите й преди три години. 

Тихомир Давидов

Тихомир Давидов

Лийн фасилитатор и Производствен мениджър в Райхле и Де Масари

Тихомир Давидов е Мениджър производство R&M България. Той има над 15 години опит в различни сектори на индустриално производство и 7 години опит на различни инженерни позиции – производствен инженеринг, контрол, автоматизация и др.

Тихомир има над 10 години опит в управление на екипи и въвеждане на промени, той е завършил Industrial Excellence academy by Schneider Electric през 2017 и е глобален Лийн фасилитатор в R&M Group от 2017 до днес.
 

Боян Аговски

Боян Аговски

Лийн мениджър във Флекспринт

Боян Аговски е от Чепеларе. Работи като Лийн мениджър във Флекспринт. Преди това е работил в АмерСпортс гр. Чепеларе. От 2.5 години работи като Лийн мениджър. Обича да кара ски и да играе тенис. Участвал е във второто издание на академията и ще сподели практически опит как е приложил наученото. 

Антоний Петров

Антоний Петров

Тийм лидер Дигитализация и Автоматизация в завода на Шнайдер

Антоний Петров в момента е на роля Тийм лидер Дигитализация и Автоматизация в завода на Шнайдер Електрик. Освен това е отговаря за Киберсигурността в Завода. В компанията е от 5 години и е преминал през различни позиции, участвайки във всички индустриални проекти в завода. Като част от Шнайдер, Антоний има ключова роля в проекта Smart factory. Тони е завършил първото издание на Академията. 

Мартин Йорданов

Мартин Йорданов

Мениджър Качество и Технически отдел в завода на Шнайдер

Мартин Йорданов изпълнява ролята Мениджър Качество и Технически отдел. Преди Шнайдер Електрик има богат опит в Областта на Управление на качеството в различни международни компании. В компaнията е от 5 години и е преминал през различни позиции в Управлението на качеството. Мартин е завършил първото издание на академията и ще сподели опита си в приложение на инструменти за непрекъснато подобрение. 

Иван Бондоков

Иван Бондоков

Съосновател на Limacon

Иван Бондоков ще бъде модератор на събитието Achieving Industrial Excellence: Adding value through Lean with Schneider Academy.

Той има над 10 годишен опит в клиентските взаимоотношения, професионалист в сферата на B2B продажбите с фокус върху намиране на клиенти, преговори и затваряне на сделки. Страстта и най-големият талант на Иван са продажбите и дигитализацията на различни по дейност бизнеси.

Mинало събитие

дата

Дата:

05 Nov 2020

дата

Начален час:

16:00

Времетраене

Времетраене:

90 min

Лектор

Лектор:

Мария Топчийска

Абонирай се

Абонирай се за имейли (без спам) с новостите от света на маркетинга и продажбите, с полезни статии от събития и с дати за следващите ни обучения.