Event Center

Обучение: Вдъхновявай с речта си

КОГА: 09-10.11./17.11
КЪДЕ: Limacon Event Center
ЦЕНА: 250лв.
ЗАПИСВАНЕ: https://goo.gl/CKG194 

Програмата “Да вдъхновяваме чрез речта си” е плод на дългогодишния опит на Росица Христева в индивидуалната и групова работа с презентатори от различни сфери на бизнеса, както и на нейното убеждение, че добрите презентатори не се раждат, а се развиват. И това става с познаването и използването на техники, индивидуална подкрепа, развитие на увереност и множество репетиции.

Програмата “Да вдъхновяваме чрез речта си” има за цел да подпомогне хора, които говорят пред аудитория не само да придобият знания, но и да практикуват умения и да получат ценна подкрепа, обратна връзка и препоръки. Това е уникална възможност, която комбинира ползите на обучение в зала, с коучинг подкрепа, вдъхновение и мотивация.

Цел:
По време на обучението участниците придобиват знания и умения в говорене пред аудитория. Те работят по подготовката, дизайна и изнасянето на тяхна реална презентация, която имат възможност да репетират няколко пъти, включително да направят 10-15—минутна финална презентация и да получат безценна обратна връзка. Участниците се запознават с разнообразни техники, които им дават увереност и убедителност пред големи и малки аудитории. На база наблюденията на треньора всеки участник получава индивидуални упражнения за усъвършенстване на своя стил на презентиране и различни аспекти от невербалното си поведение.

Продължителност и формат:
2,5 дневно интерактивно обучение. Обучението включва снимане с камера на поне 2 презентации на всеки участник, които получава след обучението. Между втория и третия ден участниците имат възможност в продължение на седмица да подготвят своите презентации, като приложат всички знания и умения от обчението.

Резултат:
Като резултат от обучението участниците ще:

 • Усетят видимо и чувствително подобрение на невербалното си поведение, докато презентират, постигнато чрез техники и трикове за повишаване на увереността;
 • Научат множество начини за привличане и задържане на вниманието и интереса на аудиторията.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1, 09.11.:

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА НА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА
Определяне на целта:

 1. Какво искам да постигна? Коя е голямата ми идея? Защо е важна? Какви знания, умения и нагласи искам да придобие аудиторията като резултат от моята презентация?
 2. Анализ на нуждите на аудиторията
 3. „Elevator speech” или определяне на основното послание
 4. Как да генерираме идеи за нашето съдържание

Представяне на АЛГОРИТЪМ ЗА СТРУКТУРИРАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО, който помага на участниците да се подготвят за следващата им презентация за минимално време, но с максимален успех

Изграждане на ИСТОРИЯ И СЪДЪРЖАНИЕ, които резонират с аудиторията и създават вълнуващо и запомнящо се преживяване

Трикове за справяне с ПРИТЕСНЕНИЕТО, СЦЕНИЧНАТА ТРЕСКА И НЕПРЕДВИДЕНИ СИТУАЦИИ.

ДЕН 2, 10.11.:

УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА ЕЗИКА НА ТЯЛОТО И ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ГЛАСА като основни средства за въздействие от страна на презентатора:

 1. Заснемане с камера и гледане на записа;
 2. Техники за въздействащо присъствие;
 3. Интегриране на техниките в практически индивидуални упражнения за подобрение на конкретни аспекти от невербалния език.

НАЧАЛОТО И КРАЯ НА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА – два критични момента. Репетиране на старта и финала на презентацията на всеки участник.

Използване на ВИЗУАЛНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА:

 1. Какво да правим и какво да не правим
 2. Трикове и техники за създаване на въздестващ слайд и power point презентация
 3. Как да направим въздействащ флипчарт

Успешни ОНЛАЙН ПРЕЗЕНТАЦИИ

Вплитане в презентацията на ТЕХНИКИ И ТРИКОВЕ, КОИТО ДЪРЖАТ АУДИТОРИЯТА БУДНА и помогат да схванем дори и най-сложните технически теми

Как да водим СЕСИЯ ЗА ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

ДЕН 3, 17.11.:

ИНТЕГРИРАНЕ – ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЗНАНИЯТА:

 1. Разработване и изнасяне на 10-15 минутни презентации, върху които участниците са работили по време на обучението;
 2. Снимане с камера;
 3. Дискусия и индивидуална обратна връзка от треньора и участниците.

РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ ПЛАНОВЕ ЗА РАЗВИТИЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 3-6 МЕСЕЦА

За обучителя:

RosiРосица Христева
Бизнес консултант, Треньор и Коуч, Speak To Inspire

Богатият опит на Росица в областта на управлението и развитието на човешките ресурси започва в корпоративния сектор в Eurobank Bulgaria като Мениджър Обучение и развитие и продължава в консултантския бизнес като управляващ съдружник в Easy Consult. През 2010 тя се присъединява към екипа на OD&M Consulting (Консултим), където отговаря за усъвършенстване на програмите за обучения, както и за професионалното развитие на треньорския екип, следвайки своето призвание да подкрепя другите в разгръщането на техния потенциал. Тя участва и в редица големи проекти за международни компании като консултант и коуч.
Росица притежава близо 17 години опит като треньор и професионалист в областта на управлението на човешките ресурси. В своя професионален път тя е разработвала и доставяла ангажиращи програми за обучения в областта на Личната Ефективност – „Презентационни умения“, „Обучение за обучаващи“, „Визуално мислене“, Ефективна комуникация“, „Работа в екип“; на Управлението на хора – „Базови мениджърски умения“, „Управление на представянето“, „Мотивация“, „Даване и получаване на обратна връзка“, „Лидерски умения“; на Продажби и Обслужване на клиенти и т.н.
Обученията на Росица са изключително атрактивни и цветни, изпълнени с техники за визуализиране, които ангажират участниците, правят процеса на усвояване на информацията лесен и го превръщат в незабравимо преживяване. В професионалната си кариера тя е обучила в различни теми над 5000 служителя на водещи международни и български компании като Нестле, Кока Кола, Челопеч Майнинг, Аурубис, Шнайдер Електрик, АВВ, ОМК, Винпром Пещера, Siemens, SAP, HP, Philips, Теленор, SG Expressbank, Либхер Траспортейшън Системс, eCommera, Visteon, Experian, GlaxoSmithKline, НовоНордиск, и много други.
Завършила е Културология и има бакалавърска степен по Стопанско управление от СУ „Св. Климент Охридски“. Сертифициран треньор и експерт по Системата за личностно профилиране Thomas International. Росица е сертифициран треньор на Eurobank Ergasias, USAID и International Banking Institute. От 2008 е координатор на Клуба на специалистите по Човешки ресурси в Пловдив. Росица е завършила акредитираната от International Coaching Federation програма“ The Art and Science of Coaching“ на Erickson College, Canada. В практиката си като коуч досега тя е работила с индивидуални клиенти и групи от различни бизнес сектори – телекомуникация, фармация, производство и т.н.
Росица приема като своя мисия и страст да подпомага професионалисти от различни сфери на бизнеса в тяхното развитие като вдъхновяващи и уверени презентатори. Тя е консултирала и поoготвила успешно множество специалисти за презентации на големи Форуми, Конференции, Симпозиуми и т.н. Във връзка с това Росица работи безвъзмездно като партьор на Фондация Junior Achievement, като подготвя ученици да печелят призови места на съзтезания по предприемачество.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

КОГА: 09-10.11./17.11
КЪДЕ: Limacon Event Center
ЦЕНА: 250лв.
ЗАПИСВАНЕ: https://goo.gl/CKG194