Event Center

Social Capital Boosters, Ep.3: Кризисен мениджмънт в новия век

Форматът ни Social Capital Boosters се завръща след кратка пауза с една взривоопасна тема: „Кризисен мениджмънт в новия век“!

В предишните две издания говорихме за концепцията на социалния капитал и как връзките и отношенията ни с околните могат да ни направят щастливи и успешни в това, което правим. Когато говорим за професионално развитие, особено в сферата на комуникациите, често неглижираме темата за „връзките“. Но не онези шуробаджанашки отношения, а истинските връзки – тези, които са изградени на базата на взаимно доверие и реципрочност в услугите. Тук е ключът към истинският и здрав социален капитал, който може да ви помогне във всяко едно бизнес начинание.

И след като посветихме второто издание на SCB на развитието на мрежи и силата на неформалните отношения, планирахме в третата ни среща да говорим за адекватна и ефективна комуникация. А какво по-добро в тази тема да засегнем, ако не кризисния PR?

Всяка една компания може да „сгафи“ по отношение на послания, проекти и поведение. И когато нещата станат твърде сериозни, тогава на помощ идват те – PR-те! Онези факири на писмените и вербални послания, комуникационни стратегии и често неетични манипулации на общественото мнение, които гасят пожари, правят от черното бяло, но понякога просто перефразират действия и дават по-добри обяснения за нещо случило се, отколкото самите участници в него.

И освен, че тези хора са добри специалисти и оратори, те най-често посягат и ровят в своя не умствен или паричен капитал, а в социалния. В своите познанства и отношения.

Ето защо за нас в Limacon е огромно удоволствие Social Capital Boosters-ите този път да са трима мъже, трима тенори на PR-творчеството, които идват, за да споделят опит и да разкажат по някоя критично-комична история от техните професионални животи.

На гости ни е форматът MidWeekPRMeetUp, провеждан в TheSite, София, а лектори ще бъдат д-р Александър Христов, Любомир Аламанов и Даниел Киряков.

Събитието ще бъде микс от академична методология, практически опит и споделяне, стратегически анализ, примесен с уютна доза хумор. То е отличен повод за събиране на ПР-общността от област Пловдив, както и на професионалисти, за които репутацията, управлението на комуникациите и изграждането на социален капитал са необходимост.

Модератор ще е Иван Бондоков, Limacon Marketing&Strategy

Повече за лекторите:

AlexД-р Александър Христов е управляващ директор на Параграф 42 – ПР агенция, част от голямото семейство на The Smarts, профилирана в измерването и оценката на ефективността в комуникациите. Редовен преподавател е в УНСС, води лекции и в НБУ от 2005 г. насам. В периода 2011 – 2013 г. е Председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО). С ПР се занимава с кратко прекъсване от близо 18 години. Бил е журналист, заемал е мениджърски позиции маркетингови и комуникационни звена във финансови институции, управлявал е комуникационни проекти на клиенти от различни браншове като акаунт директор в ПР агенция Сивитас България. Управлявал е комуникационни проекти на клиенти от почти всички сектори. Завършил е Международни икономически отношения в УНСС и е защитил докторска дисертация по тема, свързана с негативните въздействия на рекламата. Автор е на две книги и над 70 публикации.

АламановЛюбомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20г. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията – 50 Game-Changers of PR for 2017. В момента Любомир Аламанов е Генерален директор на SiteMedia Consultancy – агенция за класически и иновативни комуникационни услуги, както и директор на The Site – единствения event & community center в сферата на комуникациите.

DaniKiriakovДаниел Киряков в момента е консултант на свободна практика по комуникации и корпоративна социална отговорност. Има над 12 г. опит в сферата на комуникациите, който е натрупал в сектор „Енергетика“ (компаниите-собственици на ТЕЦ „Марица-изток 3“ – Enel и ContourGlobal) и в минната индустрия (Българска минно-геоложка камара)

 

 

 

 

 

Започваме на 23.11. от 18:30ч.

Вход: 15лв. с чаша хубаво червено вино /за студенти безплатно и пак с хубаво вино;)/

Записване: https://goo.gl/qfGQ8o