Event Center

Книги в разговор, vol. 4 – “Getting to Yes” на Роджър Фишър

Хората създават книгите, а книгите променят хората. Днес не е достатъчно просто да си добър в нещо. Важно е да споделяш своите способности и опит с другите.

Хиляди са успели в своя бизнес, личен живот и мечти, които осъзнават нуждата да споделят за своите трудности по пътя към личностния или професионален успех и да помогнат на още повече хора да достигнат до най-важната цел за всеки човек в краткия му житейски път, а именно да бъде щастлив. Но не да робува на чужди критерии за щастие, а да намери измеренията на своето собствено, уникално щастие,  базирано на познанието за самия себе си и средата, в която живеем.

Ето защо решихме да създадем „Книги в разговор“ – редовни месечни срещи в Limacon, на които да споделяме впечатления и мнения от книги, които сме прочели и които са ни вдъхновили. Книги за личностно развитие, мениджмънт умения, добри съвети за бизнес и биографии на хора, които са вдъхновили милиони други по света да не спират да преследват мечтите си и да търсят собствената формула на щастието.

Присъедини се и ти и обогати не само знанията си, но и своя социален капитал, като срещнеш хора като теб – жадни за книги и разговор. Хора, желаещи да споделят идеите си и да развиват себе си. Хора, които искат да покажат на света колко е хубаво да се учиш от другите и да предаваш нататък.

Книгата, с която искаме да Ви пожелаем прекрасно лято и нови срещи от есента, е “Getting to YES” на Роджър Фишър и Уилям Ъри, с българско заглавие “Да постигнеш своето”.

Книгата описва подробно стъпка по стъпка доказана стратегия за постигането на взаимноизгодни споразумения при всеки конфликт – бил той между родители и деца, съседи, шефове и подчинени, хазяи и наематели, на корпоративно ниво или в дипломацията. На основата на разработките на „Харвардски проект за преговаряне” – група, която се занимава с всички равнища на преговаряне и решаване на конфликти (в семейството, в бизнеса, в международен план), – “Да постигнеш своето” ви казва как:
– Да разграничавате хората от проблема;
– Да се съсредоточавате върху интересите, а не върху становищата;
– Да работите съвместно за създаване на варианти, което да удовлетворяват и двете страни;
– Да водите успешни за вас преговори с хора, които са по-силни от вас, които не играят по правилата или прибягват до „мръсни номера”.

Някои неща долавяме интуитивно, за други не допускаме, че са умишлено приложени върху нас хватки. Но тук те са подредени, описани, инструментализирани. Струва си да се научат. Трябват ни всеки ден.

Цялата книга на английски може да изтеглите от тук.

Очакваме Ви на 31.05. от 18:30ч. на познатото Ви място – Limacon Event Center на бул. Марица 154А

Вход: 5лв. с включена чаша хубаво вино от Мелвино.

За записване: https://goo.gl/WJgKdO