Event Center

Книги в разговор, vol.3 – “Повратна точка” на Малкълм Гладуел

Хората създават книгите, а книгите променят хората. Днес не е достатъчно просто да си добър в нещо. Важно е да споделяш своите способности и опит с другите.

9594691_bХиляди са успели в своя бизнес, личен живот и мечти, които осъзнават нуждата да споделят за своите трудности по пътя към личностния или професионален успех и да помогнат на още повече хора да достигнат до най-важната цел за всеки човек в краткия му житейски път, а именно да бъде щастлив. Но не да робува на чужди критерии за щастие, а да намери измеренията на своето собствено, уникално щастие,  базирано на познанието за самия себе си и средата, в която живеем.

Ето защо решихме да създадем „Книги в разговор“ – редовни месечни срещи в Limacon, на които да споделяме впечатления и мнения от книги, които сме прочели и които са ни вдъхновили. Книги за личностно развитие, мениджмънт умения, добри съвети за бизнес и биографии на хора, които са вдъхновили милиони други по света да не спират да преследват мечтите си и да търсят собствената формула на щастието.

Присъедини се и ти и обогати не само знанията си, но и своя социален капитал, като срещнеш хора като теб – жадни за книги и разговор. Хора, желаещи да споделят идеите си и да развиват себе си. Хора, които искат да покажат на света колко е хубаво да се учиш от другите и да предаваш нататък.

Събираме се всеки месец, като датата и часа се определят в началото, за да имаме време да прочетем или помислим върху темата на книгата, която сме избрали за следващата ни среща.

Третата ни среща ще се проведе на 28.03. и ще я посветим на книгата „Повратна точка“ на Малкълм Гладуел. Гладуел написва книгата с мечтата да предизвика интелектуална епидемия, която да преобърне начина, по който мислим за всичко – от търговията с обувки до градоустройството. Тезата му е, че няколко човека или едно случайно събитие са в състояние да отключат социална епидемия, която да промени из основи средата, в която живеем.

Добро резюме на книгата може да прочетете тук.

Запиши се тук: https://goo.gl/9vBmfE
Начален час: 18:30
Вход: 5лв. /включва и чаша хубаво червено вино от Мелвино/