Event Center

Закуси с мен: Пламен Панчев

Ето, че идва време и за втората ни закуска през новия сезон. Решихме да посветим първите ни четири срещи в ранните сутрини на темата „Индустрия и образование“. Защо решихме така?

Защото в разговорите ни с хората от индустрията в Пловдив, виждаме все повече колко критично нужно е образованието да започне да възпитава и подготвя кадри за нуждите на бизнеса, не са в бъдеще, но и днес. Образованието назадва. Технологиите са далеч напред във всичко. Днес говорим за Индустрия 4.0, но образователната ни система не е готова за тази поредна индустриална революция.

В първата ни закуска заедно с Георги Стоев от Industry Watch и TrakiaTech говорихме за уменията на бъдещето, за тенденциите в трудовия пазар и какво ни очаква в развитието на различните индустрии.

Сега продължаваме темата с един човек, който има огромна заслува за това днес Пловдив да е една от най-предпочитаните дестинации за инвестиции на международните производствени компании – Пламен Панчев.

Инж. Пламен Панчев е съуправител на „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ и председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“.  ТИЗ се обособи като първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата.

Инж. Панчев е председател на СД на „Сиенит Холдинг“ АД. Дружеството е водещ строителен предприемач и ключов изпълнител на българския строителен пазар, благодарение на 20-годишния си опит в изграждането на крупни промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни, търговски, ваканционни и жилищни обекти. „Сиенит Холдинг“ построи промишлените и логистичните обекти на световни концерни като АББ, „Магна Пауъртрейн“ , „Сенсата Технолоджис“, „Ферерро“, „Сокотаб“, „Кауфланд“ и др. „Сиенит Холдинг“ създаде първите индустриални зони в България с подкрепата на общините и с това даде добър пример за успешно публично-частно партньорство.

С инж. Панчев ще надградим разговора за развитието на Пловдив и отново ще погледнем в бъдещето, но и днес:

– Какво се прави и какво не за да може образователните институции в региона да са в помощ на развиващите се индустриални компании?

– Има ли граници Тракия Икономическа Зона или плановете за развитие на клъстъра са още по-смели и по-мащабни?

– Какво трябва на Пловдив днес и в близко бъдеще, за да посрещне вълната от желаещи да създават производствата си в региона?

На тези и други въпроси ще търсим отговор на по чаша горещо кафе и домашно направени сладки заедно с Пламен Панчев и всички вас.

Очакваме Ви на познатото място – Limacon Event Center, бул. Марица 154А, отляво на Български пощи

Дата: 26.10.
Начало: 08:30ч.
Такса 5лв. с предварителна регистрация: https://goo.gl/dnn2RD