Блог

Казваме си чао, но не сбогом с един емоционален стажант. Благодарим ти, Мария!

Limacon Marketing изпраща още един стажант, който успешно премина през пътешествието, наречено Limacon-ски стаж.

Нейното име е Мария Таукова и се присъедини към екипа ни в далееечния и студен ноември 2018. През последните 5 месеца работехме рамо до рамо, споделяхме трудностите и празнувахме успехите заедно. Подобно на стажа на Алекс, Ивелин и Катрин тя се запозна с работата отвътре на нашия външен маркетинг отдел. Включваше се и помагаше на всеки човек от екипа ни.
Тя не просто имаше достъп до всяко събитие, вътре и извън Limacon Event Center, но също така се потопи в необятните дерби на B2B маркетинга. Мария беше неразделна част от всички процеси на най-новия ни бранд Limacon Sales Hub. Натрупа ценен професионален опит… поне според нас. Нека разберем обаче какво мисли тя за своя стаж в Limacon:

Здравей, Мария! Разкажи ни най-напред защо и как избра да изкараш стаж точно в Limacon Marketing?

М.Т. Здравейте! Преди време бях на събитието Limacon споделя как го прави. Организатори на събитието бяха двамата тогавашни стажанти. Емоцията, с която разказаха за своите приключения в Лимакон, ме впечатли. Още тогава бях “завладяна” от лимаконската магия и си казах, че с удоволствие, ако има последваща стажантска програма, бих кандидатствала.
И така през септември месец видях, че Иван е писал в една група, че Лимакон отново отваря врати за стажанти. Няма да крия, че имах колебания дали бих се справяла добре с работата, но желанието в мен да натрупам опит надделя и реших да кандидатствам. Сега, няколко месеца по-късно, смея да кажа, че не съжалявам.

Какво най-много ти хареса по време на стажа при нас? Кое ти направи най-силно впечатление и ще помниш дълго време занапред?

М.Т. Мога да назова много неща, които ме впечатлиха. Но ако трябва да посоча само едно, то това ще бъде комуникацията, може би защото в предходната ми работа имах работодатели, които не отдаваха съществено значение именно на нея. Тук ми хареса безкрайно много възможността да общувам свободно и без притеснения с всеки от екипа, включително с Иван и Валя, когато имам проблем или просто искам да задам въпрос.
Със сигурност дълго и с усмивка ще си спомням за всички моменти, прекарани тук.

Кое беше най-голямото предизвикателство, с което се сблъска по време на стажа си? И как успя да го преодолееш?

М.Т. Моите задачи бяха свързани главно с дейността на Sales Hub и набирането на потенциални клиенти по телефона. Няма да крия, че в началото това беше голямо предизвикателство за мен. Досега не бях правила нещо подобно, нямах абсолютно никакъв опит в тази област.
В моменти на колебание си казвах, че щом екипът ми е гласувал доверие, значи бих могла да се справя с това. Повтарях си също, че съм в Лимакон само няколко месеца и трябва да извлека максимално голяма полза от времето тук. Това е моят шанс да натрупам опит и да пречупя себе си. Накратко – желанието ми да бъда полезна на екипа и стремежът ми, когато стажът приключи, да съм израснала – това бяха двата основни двигателя.
Мисля, че успях да преодолея притеснението, което имах в началото, но все още имам много път да извървя по отношение убеждаването по телефон.

С коя задача според теб се справи най-добре? Къде почувства, че разгръщаш истинския си потенциал?

Не мисля, че тук мога да съм обективна, но пък мога да кажа кога се почувствах най-удовлетворена от себе си. Както казах, работата ми беше свързана с набирането на клиенти по телефон и бях много щастлива, когато Office Master Care (един от клиентите на Limacon), “взе” нов клиент, благодарение на моите усилия.

Стажът в Limacon оправда ли твоите очаквания? Кои от нещата, които се случиха, си очаквала и кои не?

М.Т. Това, което най-много исках, го получих, а именно шанс – шанс да се докосна до реален работен процес, шанс да пробвам нещо ново и различно за мен, шанс да се развия.

Ако можеш да промениш едно нещо от стажа си, кое би било? И защо точно това?

М.Т. Наскоро прочетох следния цитат: “Ако бях с днешния си разум, нямаше да допусна грешките си от вчера. Но ако не бях допуснал грешките от вчера, днес нямаше да съм с този разум.” – Сагопа Кажмер
В тази връзка смятам, че нещата са станали така, както е трябвало. Всичко ме е научило на нещо. Грешките са просто възможности нещата да станат по-добре следващия път.

Мислиш ли, че стажът в Limacon Marketing ще ти е полезен в професионален план?

М.Т. Определено да! Вярвам, че всички ценни знания и умения, които добих тук, биха ми били полезни в бъдеще.

Времето, което прекара при нас, помогна ли ти да се ориентираш в коя точно сфера от маркетинга искаш да се развиваш? Кои според теб са силните ти страни точно в тази сфера?

М.Т. До известна степен – да. Продажбите не са моята стихия, но разбрах, че с много работа, желание и постоянство нещата винаги се случват.

Опиши стажа си в Limacon Marketing с 3 изречения.

М.Т. Досегът до реална работна среда за мен беше безценен – успях да натрупам практически опит и да се срещна с много нови хора. Радвам се, че попаднах в толкова сплотен екип. Благодаря от сърце за прекрасните моменти и търпението на всички!

Опиши екипа на Limacon Marketing с 3 думи.

М.Т.Прекрасен. Креативен. Отдаден.

А ето какво казаха Иван и Валентина – основатели на Лимакон:
И. и В. Когато млад човек прекара 5 месеца като част от екипа и напише стихотворение за него, тогава разбираш две неща:
1 – Май поне нещо правиш правилно;
2 – Всеки от екипа ти се отличава с нещо (събрали сте се все яки хора).
Не сме получавали по-мило нещо. Благодарим ти от сърце, Мария! Ти определено знаеш как да ни мотивираш!

Ето го прекрасното авторско стихотворение написано от талантливата ни стажантка:

П.П. Към момента Мария продължава работата си с нас, по проект към наш нов клиент!
П.П.П. Ако и ти искаш да изживееш своя стаж на мечтите, пиши ни. Разкажи ни за какво мечтаеш. Може да си следващия ни нов колега!