Блог

С кого искаш да закусиш през 2017-та?

zakusi_blog-post_750x325

Един от най-харесваните формати в Лимакон – център за развитие на социален капитал през тази 2016 година, а именно – „Закуси с мен“, завърши с последно, шесто издание на 9-ти декември.

Над 80 души се включиха през изминалите месеци в тези неподправено приятни срещи в петъчните утрини. Целта ни беше да създадем събитие, което да не носи тежестта на по-формалните мероприятия като семинари или обучения, а по-скоро да акцентира върху мрежовия характер, върху темите и новите познанства.

„Закуси с мен“ срещна хора от различни сфери и създаде много приятелства. Родиха се дори страхотни инициативи, които, надяваме се, ще продължат да се развиват и през новата година и изградихме нашия общностен социален капитал. Преди да отправим една покана към всички вас, общността на Лимакон, ето с какви хора закусихме през 2016-та:

  1. Вяра Панчева

Вяра е мениджър проекти в Сиенит – клъстер „Тракия – икономическа зона“ и „Българо-китайска асоциация за бизнес развитие“. Избрахме да стартираме формата именно с нея, защото се възхищаваме на ентусиазма, с който тя като млад експерт, се опитва да допринесе за активното развитие на една от най-ключовите индустриални зони в региона. С нея поговорихме за търсенето на работна ръка и най-вече:  за нуждата от повече обединени усилия в посока рекламиране в целия свят на Пловдив като привлекателна дестинация, не само за инвестиции, но и за работа и личностно развитие.

  1. Диляна Желева

Диляна е прекрасен човек, който посвещава огромна част от ежедневието си на здравословното готвене по Зоната, след един тежък инцидент със съпруга й. Тя ни сподели как това е променило драстично начина й на живот и философията й за грижа към това, какво ядем. Днес тя има малък ресторант „Семейна кухня“,  в който приготвя балансирани и вкусни ястия, базирани на философията на д-р Бари Сиърс.

  1. Стефан Стоянов

Стефан е  заместник-кмет “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” към Община Пловдив. С него отново върнахме посоката на разговор към бъдещето на Пловдив като дестинация за инвестиции, аутсорсинг и иновации. Отново стана ясно, че градът ни привлича успешно големи инвеститори, но това, което сега е нужно да се случи, е мобилизирането и привличането на допълнителна работна ръка. Говорим за нуждата от над 5000 души в краткосрочен план.

  1. Георги Ангелов

Срещата с Георги роди една прекрасна идея за кампания, която се надяваме да реализираме в по-големи мащаби през 2017-та година. Разговорът ни от предприемаческите му проекти, премина в теми за личната му страст, чрез която и много хора го познават – кулинарията. Георги е финалист в първото издание на Master Chef в България. Говорейки за все по-влошаващото се общо здраве на младите хора и предимно на учениците, решихме да помислим как можем да направим здравословното хранене по-привлекателно за младите и да им бъде обяснено, че не винаги здравословно означава безвкусно или скъпо. Така се роди и идеята за кампанията „Направи си сандвич сам“, за която ще ви разкажем повече съвсем скоро.

  1. Ирина Доросиева

След кулинарството, решихме да обърнем внимание на една друга, интересна тема, която набира последователи – уелнеса. Поканихме Ирина, която е маркетолог и бъдещ уелнес предприемач. С нея поговорихме за този по-различен вид туризъм и за безбройните уникални местенца в нашата родина, които дават възможност за развитие на уелнес туризма.

  1. Любомир Чакъров

Избрахме да завършим сезона на закуските с разговор за каузите. Ето защо поканихме Любо Чакъров, дигитален маркетолог и основател на НПО-то „Аз обичам Плодвив“. Той е от онези хора, които не спират да търсят справедливостта и да правят кампании и проекти, които променят средата. На закуската с него потърсихме отговор на въпроса „Около коя кауза днес могат да се обединят пловдивчани?“. Някакси естествено се стигна до темата за Пловдив 2019. Участниците изразиха общо мнение, че е нужна повече реклама на тази титла. Нужна е повече обществена подкрепа, извън гилдията, за да може Пловдив и България да спечелят максимума от това признание.

Е, това бяха нашите скъпи гости през 2016-та. А сега питаме вас, нашите приятели, колеги и клиенти:

Кого искате да видите на „Закуси с мен“ през следващата година?

Разчитаме на вашите предложения и идеи за хора и теми. Ще се радваме да споделите кои са онези личности, които ви вдъхновяват с делата си и бихте споделили една сутрешна закуска с тях.

Пишете ни на welcome@limacon.bg за „Закуси с мен“ и с радост ще включим предложенията ви в програмата ни догодина.

Благодарим ви!

zakusismen2 zakusi-s-men-georgi