Event Center

Предприемачество в космическия сектор (и програма „Коперник“)

cover

Limacon – център за развитие на социален капитал има удоволствието да ви покани на това изключително интересно събитие!

Космическият сектор отдавна не е запазено място само за космически агенции. Нещо повече – най-големите космически агенции вече отстъпват изпълнението на проекти на частния сектор. Искате ли да разберете повече за най-големите частни космически компании и техните продукти и услуги? Знаете ли, че Европейската Космическа Агенция предоставя безплатно данни за развиване на бизнес?

Лектор ще бъде Станимир Ганчев. Той е един от основателите на ЕндуроСат АД – първата и единствена по рода си българска компания, която разработва сателитни системи. Той е национален представител за България в Космическия Консултативен Съвет към ООН и Логистичен координатор на образователна програма „Космически предизвикателства“, най-голямата безплатна програма за космическо обучение.

Г-н Ганчев ще представи новите бизнес тенденции в космическия сектор и различните приложения на космически технологии и данни на Земята. Презентацията ще включи и обзор на свободно предоставяните данни от „Коперник“, системата на Европейската Космическа Агенция за наблюдение на Земята.

Събитието ще се проведе в Limacon Event Center на бул. Марица 154А, до Български пощи на 08.11 (вторник) от 18:30 ч. и е част от проект „Space for Bulgaria“ (Space4BG).

Линк към Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1725644104424780/ 

Проект Space4BG се осъществява по договор между Сдружение с нестопанска цел „Циолковски“ и Европейската космическа агенция (ESA) с финансовата подкрепа на Република България по Плана за европейските коопериращи държави (PECS).

Вход свободен.  Заповядайте!